Потребителското поведение постоянно се променя и иновациите в търговията са

...
Потребителското поведение постоянно се променя и иновациите в търговията са
Коментари Харесай

Нова ера в пазаруването: Вече всеки пети клиент на BILLA в София пазарува на каси на самообслужване

Потребителското държание непрекъснато се трансформира и нововъведенията в търговията са основни за задържане на клиентите. Изследванията на потребителските настройки в последните две години изрично демонстрират, че измежду водещите фактори при избора на локация за извършване на покупки са бързината и удобството - както при селектирането на мечтаните артикули, по този начин и при тяхното възнаграждение. За да отговори на тези упования, веригата с най-вече магазини в България - BILLA, вкарва поетапно в своите обекти в цялата страна усъвършенствана класификация на комерсиалните си зали, както и едно софтуерно решение, известно в Европа, което сензитивно улеснява процеса на извършване на покупки - касите на самообслужване. Те поставят основите на един нов бизнес модел за бързо извършване на покупки с дребна кошница, основан на потреблението на автоматизирани системи, които разрешават на клиентите сами да избират, сканират и заплащат за своите артикули, без потребност от непозната помощ.

Над 260 каси на самообслужване в 24 града - преимущество и за клиентите , и за бизнеса

 Нова епоха в извършването на покупки: Вече всеки пети клиент на BILLA в София пазари на каси на самообслужване

BILLA интензивно интегрира касите на самообслужване в своя бизнес модел през последните две години и към този момент предлага тaзи алтернатива в половината от 47-те града, където има търговски обекти. Паралелно с обичайните каси с спомагателни над 260 каси на самообслужване са оборудвани 65 от магазините на веригата, като до края на годината те ще доближат 80. Self-check касите доста форсират процеса и усъвършенстват времето за заплащане, като по този метод разрешават на чиновниците в магазина да се концентрират върху по-доброто изцяло обслужване на клиентите.

" В световен мащаб REWE Group, от чието семейство е част " BILLA България ", е измежду водачите, когато приказваме за нововъведения в ритейл бизнеса в Европа. През 2022 година REWE отвори първия самостоятелен магазин в Германия, който предлага напълно ново потребителско прекарване - посредством инсталирани на тавана интелигентни камери и датчици на рафтовете магазинът разрешава на клиентите да влязат, да изберат стоките си и да си тръгнат, без да се постанова да минават през касата. В България към момента сме крачка обратно от този модел на извършване на покупки, само че нашият блян в BILLA е да бъдем оптимално покрай потребностите на нашите клиенти, да се съобразим с тяхното всекидневие и жанр на живот. Ето за какво слагаме фокус върху лекотата и удобството при извършване на покупки. Независимо дали клиентът избира да заплати продуктите си самичък, или да бъде обслужен от чиновник, нашата цел е това да се случва оптимално елементарно, бързо и безпроблемно ", разяснява Валтер Волф, основен действен шеф на " BILLA България ".

Освен в огромните градове като София, Пловдив и Бургас касите на самообслужване са известни и в по-малки градове като Банско и Пирдоп. Всеки пети клиент на BILLA в столицата избира точно тази алтернатива за възнаграждение на покупките, когато и двата вида каси са свободни. Бързите каси се употребяват най-често, когато потребителите имат по-малко артикули за маркиране - 80% от покупките, направени на тях, са с до 7 продукта. По информация за месец юни междинната сметка на тези каси е на половина по-ниска от междинната сметка на постоянните каси, което демонстрира, че клиентите ги употребяват главно като експресни каси за артикули от дребната потребителска кошница.

Иновации за бързо и елементарно сканиране - като на игра

 Нова епоха в извършването на покупки: Вече всеки пети клиент на BILLA в София пазари на каси на самообслужване

С непрекъснатото развиване, нововъведения и навлизането в нови градове BILLA следва упоритостта да бъде постоянно покрай своите клиенти и техните желания. Въвеждането на касите на самообслужване е единствено една стъпка в тази посока. Веригата продължава да следва своята дълготрайна тактика за изцяло възстановяване на потребителското прекарване - посредством създаване на съвременни и уютни търговски зали, интеграция на екосъобразни решения, непрекъснат разбор и оптимизация на асортимента и надграждане посредством персонализация на офертите в BILLA Card и BILLA App.

 Нова епоха в извършването на покупки: Вече всеки пети клиент на BILLA в София пазари на каси на самообслужване

С цел разширение на обсега и използването на експресните каси веригата подхваща стъпки за интензивно ангажиране на своите чиновници, чиято роля е да преведат клиентите през тяхното първо заплащане на касите за самообслужване. За задачата BILLA употребява прийом, прочут още като геймификация - повишение на успеваемостта посредством игра. За чиновниците на своите новооткрити магазини, разполагащи със self-check каси, компанията провежда игра с награди за касиерите, помогнали на най-вече клиенти да се срещнат с процеса по независимо сканиране. Този метод оказва помощ да се насърчи приемането на новите технологии и техните многочислени преимущества както от клиентите, по този начин и от чиновниците. Същевременно сред касиерите във всички магазини на веригата се организират регулярни надпревари под мотото " Светкавица на месеца " с атрактивни награди за най-бърза междинна скорост на сканиране, като тук-там тя доближава да впечатляващите 47 продукта в минута.

И до момента в който цифровата ни визия за бъдещето, развиването на технологиите и желанията на потребителите се трансформират всеки ден, едно нещо постоянно остава водещо - времето е най-ценният запас. Затова и удоволствието от извършването на покупки към този момент зависи и от това какъв брой време е нужно за него.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР