Потребителите на Windows 11 ще получат модерна технология за оторизация(снимка:

...
Потребителите на Windows 11 ще получат модерна технология за оторизация(снимка:
Коментари Харесай

Windows 11 ще позволи влизане в уеб услуги без парола


Потребителите на Windows 11 ще получат съвременна технология за оторизация
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft пусна нова тестова компилация на Windows 11 под номер 23486 за участниците в програмата Windows Insiders. Най-забележителното изобретение е поддръжката на технология за ключове за достъп, с която потребителите могат да влизат в приложения и уеб страници, без да вкарват ключова дума.

Новата функционалност се базира на технологията Windows Hello за основаване на ПИН и ключ за достъп въз основа на пръстов отпечатък или сканиране на разположение. Впоследствие подобен ключ може да се употребява за оторизация в поддържани приложения и уеб страници.

Например, консуматор може да отиде до уеб страница, който поддържа ключове за достъп, да настрои нов способ за засвидетелствуване на самоличността и по-късно да употребява токена за достъп за оторизация, разяснява The Verge.
още по темата
Ключовете за достъп се ръководят от съответния раздел в настройките на операционната система – просто би трябвало да отидете в менюто „ Акаунти ” и да изберете детайла „ Ключове за достъп ”.

Въпреки че браузърът Microsoft Edge от дълго време поддържа главния стандарт за уеб засвидетелствуване с ключове за достъп, прибавянето на поддръжка на тази технология към Windows Hello ще улесни ръководството на потребителските данни на равнище операционна система.

Използването на ключове за достъп се смята за най-сигурният способ за засвидетелствуване, защото, за разлика от елементарните пароли, атакуващите не могат да ги откраднат вследствие на фишинг или посредством техниката „ груба мощ ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР