Потребителите на мрежите извадиха от архивите невероятно интересни снимки, направени

...
Потребителите на мрежите извадиха от архивите невероятно интересни снимки, направени
Коментари Харесай

С риск за живота, французин засне уникални квадрати в морето

Потребителите на мрежите извадиха от архивите необикновено забавни фотоси, направени от френски фотограф, с риск за живота му.

На фотосите се вижда един извънредно хубав, само че в същото време доста рисков феномен, протичащ се край крайбрежията на Ил дьо-Ре, дребен френски остров в Атлантическия океан през 2014 година

Необичайното събитие, което французинът е съумял да снима с риск за живота си, се назовава "кръстосано море ". Той се случва, когато две талази, идващи от разнообразни направления, се срещнат. Но за какво посоките им са разнообразни? Защото вълните принадлежат на обособени климатични системи.



Вълните, които основават необикновените квадрати по водната повърхнина са разнообразни от тези, които се получават при поривите напразно. Именно те имат способността да набъбват по повърхността на морето и да се носят дълго, до момента в който не се сблъскат с друга вълна, идваща от друга посока.

Феноменът, който се появява ненадейно и също толкоз ненадейно изчезва, е извънредно рисков, защото при срещата си, вълните образуват нещо като фуния, която засмуква всичко към морското дъно.



Решен да снима от близко, създателят на изключителните фотоси се втурнал към лодката си и се отправил право към квадратите. Малко по-късно обаче, той осъзнал, че не може да се върне назад, тъй като е заловен в капан. За негов шанс на острова имало избавителен хеликоптер, чийто екипаж му се притекъл на помощ в последния миг, тъкмо преди вълните да го завлекат към дъното.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР