Потребителите могат да ползват и неоригинални кабелиiPhone 15 не ограничава

...
Потребителите могат да ползват и неоригинални кабелиiPhone 15 не ограничава
Коментари Харесай

Уплаши ли се Apple от ЕС с компромисно решение за USB-C кабелите

Потребителите могат да употребяват и неоригинални кабели

iPhone 15 не лимитира потребителите в потреблението на USB-C кабели
(снимка: Apple)

Apple се въздържа да наложи ограничавания върху несертифицирани USB-C кабели, когато се употребяват с новия ѝ смарт телефон iPhone 15. Това подхранва мненията, че компанията се е уплашила от ответни дейности от страна на Европейския съюз.

Потребителите на iPhone 15 ще могат да употребяват остарели кабели от други смарт телефони. Apple към момента не е лимитирала опциите на USB-C интерфейса за неоригинални кабели. Според обява на Arstechnica, новият iPhone 15 е изцяло съчетаем с всички USB-C кабели.
още по темата
По-рано имаше клюки, че Apple може да ограничи скоростта на транспорт на данни и мощността на зареждане на iPhone 15 при потребление на несертифицирани кабели. Стигна се до такава степен, че Европейският съюз публично съобщи, че в случай че Apple направи това, ще наруши законодателството на Европейски Съюз.

Поради тази или друга причина, Apple не вкара никакви ограничавания за USB кабелите. Разбира се, като се изключи обстоятелството, че iPhone 15 и 15 Plus в началото са оборудвани с USB 2.0 интерфейс и кабелът няма да помогне тук, а за iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, макар че имат интерфейс USB 3.0, включеният кабел дава отговор единствено на спецификациите на USB 2.0.

Самата Apple сега предлага единствено кабел Thunderbolt 4 за 70 $, само че в този момент потребителите на новия смарт телефон iPhone 15 могат да са сигурни, че елементарният USB-C от други смарт телефони също ще работи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР