Потребители се свързаха с нас и ни споделиха, че когато

...
Потребители се свързаха с нас и ни споделиха, че когато
Коментари Харесай

Цакат ни с малко бонбони в големии кутии

Потребители се свързаха с нас и ни споделиха, че когато си купуват шоколадови бонбони, с цел да почерпят по някакъв мотив, не могат да се ориентират по кутията какви бонбони да си закупят. Това оповестяват от Асоциация " Активни консуматори " Обикновено с огромно отчаяние след покупката на огромна кутия шоколадови бонбони те откриват, че огромната кутия не значи доста на брой бонбони. Също потребителите споделят и неудобството при преместването на огромни и обемни кутии. Много рядко се срещат бонбониери, които са в същото време дребни като размери и компактни, а и имат относително огромен брой бонбони по отношение на размера на кутията, разясняват от асоциацията.
Затова от " Активни консуматори " вземат решение да ревизират съотношението на размера на кутията на бонбоните и размера на самите бонбони, с цел да се получи фотография на пазарната обстановка. В проучването са включени 39 търговски марки бонбони, закупени от огромни търговски вериги.
От проучените 39 търговски марки единствено в две процентът на запълване е над 50%. Това са Merci 250 g (72% запълване) и Selection Chocolate (69%). На другия полюс с 10% и по-малко запълване на размера на кутията са Suchard Lucia (10%), Черноморец (10%), Дръвчета (10%), Cherry (9%), Тройка (8%), Roshen Chocolateria (7%), Roshen Compliment (7%), Magnifique (7%) и Елит Gourmet Collection (6%). Всички останали марки се разполагат в диапазона от 11% до 29%, демонстрира проучването.
Шоколад от 100 гр. се побира в опаковка с размер от към 110 куб. см., а бонбоните с минимум тегло в изследването Daris Cherry (с тегло от 105гр.) са опаковани в 813 куб. см. Това значи, че в опаковката на бонбоните могат да се поберат близо 8 шоколада, пишат от асоциацията.
Понастоящем не съществуват регулации или законови условия, които да са нарушени. Производителите имат право сами да преценят какво количество в каква опаковка да оферират. Важното е потребителите да са осведомени и да не се оставят на импулса и бързата образна преценка при извършване на покупки, а да вземат оптимално осведомени решения, поучават от организацияна. Трябва да сложим и въпроса за генерираните боклуци от опаковки и каква е отговорността на производителите за намаляването им посредством потребление на по-малки опаковки, показват от асоциацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР