Потребители на социалните мрежи побързаха да нападнат роднините на комедийната

...
Потребители на социалните мрежи побързаха да нападнат роднините на комедийната
Коментари Харесай

Този кадър предизвика възмущение! Може ли така да изглежда гробът на великата Татяна Лолова

Потребители на обществените мрежи побързаха да атакуван роднините на комедийната звезда, че не са се погрижили да й слагат най-малко паметна плоча

На 22 март се навършват 2 години от загубата на огромната комедийна актриса Татяна Лолова. Покрай годишнината в обществените мрежи се разпали скандал за гроба на легендата на Сатиричния спектакъл. Във фейсбук се появи фотография на безконечния дом на актрисата, намиращ се на Алеята на създателите на Централните софийски гробища. Кадърът разсъни отвращение у мнозина, защото 2 години след гибелта на Лолова на имота не е комплициран монумент, а има подложен дървен кръст с имената й, датата на раждане и датата на кончината й, написа вестник Ретро.

Потребители на обществените мрежи побързаха да атакуван роднините на комедийната звезда, че не са се погрижили да й слагат най-малко паметна плоча. Други пък насочиха рецензии към Министерството на културата, като даже направиха предложение да се сътвори специфичен фонд, който да се грижи артистите да бъдат погребвани почтено и да им бъдат поставяни безплатно монументи, ако нямат наследници или фамилиите им изпитват финансови усложнения.

След като полемиката ескалира, в действителност се оказа, че казусът с Татяна Лолова въобще не бил подобен. По нейно лично предпочитание приживе след гибелта й тя е била кремирана, а прахът й е бил разпилян от нейните близки над морето в обичания й Лозенец, където прекарваше всички лета до края на живота си. Синът, снахата и внуците на актрисата се почувствали афектирани от изказванията, че не се грижат за гроба й, защото били изпълнили нейната последна воля. Театралната легенда не е била погребвана на Централните софийски гробища, а парцелът там бил самостоятелен, с цел да могат всички искащи да й отдават респект.

Малко преди абсурда с гроба на актрисата да се развихри в обществените мрежи, беше направена и първата копка на градинката в нейна памет. Изграждането й стартира в столичния кв. „ Гео Милев ”, където актрисата живя до последно. Тя ще бъде първата тематична градинка на името на огромната българска актриса. На церемонията участваха синът на Лолова – Сава, и двама от нейните внуци – Сава и Матей, както и артисти от трупата на Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов “, шефът му Калин Сърменов, другари, сътрудници и близки на актрисата. За построяването на градинката са били нужни старания от страна на общината, с цел да я узакони, откакто теренът е бил избран за строителство и даже имал позволение за градеж. На това място вместо постройка с напъните на жителите и Столична община с решение на общинския съвет беше отсъдено пространството да се трансформира в градинка в памет на звездата.

Кралицата на комедията ни напусна през март 2021 година на 87-годишна възраст след тежко боледуване от коронавирус. Тя беше настанена в „ Пирогов ”, където лекарите направиха всичко допустимо, с цел да я спасят, само че съпътстващите й болести, обострени след прекараната зараза, лишиха живота й. 3 години преди нея от този свят си отиде и нейният обичан брачен партньор Светослав, с който бяха неразделни в продължение на 54 години.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР