Версия на iOS 17: Вижте какво е новото във функциите на iPhone

...
Потребители на iPhone: Днес е денят да актуализирате до най-новата
Коментари Харесай

Потребители на iPhone: Днес е денят да актуализирате до най-новата операционна система на Apple, iOS17, и да отключите набор от нови функции, които обещават да направят изживяването с iPhone по-лично и интуитивно.

Apple за първи път представи iOS17 на годишната си световна конференция за разработчици в началото на юни, но може да сте пропуснали някои от подробностите, тъй като същия ден технологичният гигант представи своите дългоочаквани слушалки Vision Pro със смесена реалност.

Новите модели iPhone 15 вече ще използват USB-C кабел за зареждане, слагайки край на 11-годишната серия със собствения кабел за зареждане Lightning на Apple. Новите модели iPhone 15 вече ще използват USB-C кабел за зареждане, слагайки край на 11-годишната серия със собствения кабел за зареждане Lightning на Apple. Саманта Кели/CNN

Потребителите на iPhone могат да актуализират до iOS17 от понеделник, като кликнат върху раздела „Актуализация на софтуера“ в приложението „Настройки“ на телефона. Разбира се, много потребители са придобили навика да архивират важни снимки или файлове, преди да изтеглят най-новата софтуерна актуализация – или да изчакат да излезе втората версия (вероятно през следващите седмици), ако се страхуват от евентуални грешки с първата версия на мобилна операционна система от следващо поколение.

Ето някои от най-нашумелите и най-очакваните нови функции, които потребителите на iPhone могат да очакват от iOS17.

Гласова поща на живо и видео съобщения FaceTime са тук

Една от най-нашумелите нови функции, наречена Гласова поща на живо, ще транскрибира съобщението на обаждащия се в реално време, като дава на потребителите на iPhone решение дали да игнорират обаждането или да го приемат, докато другият човек все още е на линия и оставя своето съобщение.

Неизвестните номера ще отиват директно към гласовата поща на живо, когато сте включили настройката „Заглушаване на неизвестни обаждащи се“.

Освен това FaceTime вече ще дава възможност на потребителите да оставят видео съобщения, ако някой не приеме видео разговор.

С iOS17 разговорите с Facetime също ще станат по-изразителни – с реакции като сърца, балони, фойерверки и други ефекти, които могат да се активират чрез прости жестове.

„Хей, Сири“ е на път да загуби „Хей“

Друга актуализация, която може да изисква малко свикване, е да кажете само „Siri“, за да активирате гласовия асистент на Apple, вместо „Hey Siri“.

Изпускането на „Хей“ от фразата за стартиране на Siri има за цел да създаде по-естествен начин за активиране на асистента. Освен това Siri ще може да обработва по-добре последователни заявки, след като бъде активирана.

Например, вместо да попитате: „Хей, Сири, колко е висок Шакил О’Нийл?“ и „Хей, Сири, на колко години е Шакил О’Нийл?“ Трябва да можете просто да кажете: „Сири, колко висок е Шакил О’Нийл?“ Последвано от: „На колко години е той?“

Функцията NameDrop прави споделянето на информация за контакт по-лесно от всякога

Новата функция NameDrop в iOS17 улеснява от всякога обмена на информация за контакт с нов приятел. Потребителите на iPhone могат просто да доближат своите iPhone един до друг, както биха направили при AirDropping нещо, за да споделят имена и постери за контакти.

Актуализацията на Contact Poster е друга нова функция, за която потребителите на iPhone се вълнуват. Това позволява на потребителите на iPhone да проектират персонализирано изображение, което да се показва при извършване на разговори. Актуализацията, която позволява на потребителите да избират своя собствена снимка за идентификация на обаждащия се и ще даде на потребителите на iPhone по-последователен вид, без значение на кого се обаждат, каза Apple.

Потребителите на iPhone също ще могат да персонализират „плаката“ на своята карта за контакт със снимка или мемоджи по избор.

Автоматичното коригиране получава подобрение за „закриване“.

Autocorrect също получава цялостна актуализация, каза Apple, с трансформаторен езиков модел – или „най-съвременен езиков модел за машинно обучение на устройството за предсказване на думи“, според компанията.

Този освежен дизайн поддържа по-добре писане и предлага автокорекции на ниво изречение, които могат да коригират повече видове граматически грешки. Потребителите на iPhone вече ще получават препоръки за предсказуем текст на линия, докато пишат, което прави добавянето на цели думи или завършването на изречения толкова лесно, колкото докосването на интервала.

Новата клавиатура на iOS също така ще научи вашите навици с течение на времето, като например коригиране на думи, които често грешите, и оставяне само на думите, които умишлено сте въвели. Както Крейг Федериги, ръководител на софтуера на Apple, каза през юни: „В онези моменти, в които просто искам да напиша дума за патене, добре, клавиатурата също ще я научи.“

Нов режим на готовност, приложение Journal и много други

iOS17 също въвежда StandBy, ново изживяване на цял екран с видима информация, предназначена да се гледа от разстояние, когато iPhone е на една страна и се зарежда. Например, когато зареждате своя iPhone на нощното си шкафче или на бюрото, можете да персонализирате дисплея, за да включва часовник, любими снимки или най-използваните от вас уиджети.

Последната софтуерна актуализация включва и новото приложение Journal на Apple, което има за цел да помогне на потребителите да отразяват и практикуват благодарност чрез ежедневната практика на водене на дневник.

И има много повече: Вижте удобното ръководство на Apple от 17 страници за всички най-нови функции, идващи в iOS17.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР