Потомък на Апостола на свободата Васил Левски се е родил

...
Потомък на Апостола на свободата Васил Левски се е родил
Коментари Харесай

Роди се потомък на Васил Левски

Потомък на Апостола на свободата Васил Левски се е родил в Стара Загора. Момченцето се споделя Даниел Тихомиров Тамахкяров и е проплакало на 22 август, заяви за TrafficNews Надежда Петрова – организатор в Национален музей „ Васил Левски ” в Карлово.

Даниел е правоприемник на Гина и Иван Кунчеви и продължава родовата линия от щерка им Яна, която е огромната сестра на Васил Левски. Всъщност Яна е и единствената, която основава свое семейство. През 1850 година се задомява за Андрей Начов от Карлово и им се раждат девет деца – Начо, Тота, Гина, Мария, София, Елена, Христо, Иван, Елена.

Гина и брачният партньор й Христо Загорски имат наследник Бочо, който със брачната половинка си Мария Соколова, щерка на героя от Априлското въстание Иван Соколов, основават наследник Христо. Неговата щерка Мария има щерка Силвия, чийто наследник Тихомир Динков Тамахкяров е бащата на дребния Даниел. И той, и майката Мария Пенчева са извънредно щастливи.

„ Даниел е 29-ти жив потомък на Гина и Иван Кунчеви и слага началото на ново потомство в родословното дърво на рода ”, уточни Надежда Петрова. Тя се майтапи, че познава родствениците на Апостола повече от своите. В последните няколко десетилетия поддържат топли връзки. „ Те бяха по този начин положителни да се отзоват и да дарят в музея последното, което пазеха в домовете си като реликви от Левски. Почти всичко, което имаме във витрините, е от тях ”, изясни Петрова.

Тя чака напълно скоро и най-малкият правоприемник да посети музея, с цел да научи историята на славния си жанр. А в това време името му ще бъде записано в идващия брой на вестник „ Апостолът ”, когато ще бъде показано новото обновено към този момент родословие на рода.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР