Потокът на руски газ към европейски клиенти е намалял по

...
Потокът на руски газ към европейски клиенти е намалял по
Коментари Харесай

Путин предупреди ЕС, че газовите доставки може да продължат да намаляват

Потокът на съветски газ към европейски клиенти е намалял по виновност на самия Запад, съобщи съветският президент Владимир Путин, предупреждавайки, че доставките може да продължат да се свиват.

Изявлението на Путин ускори още повече напрежението върху Европейски Съюз, който се притеснява, че Русия може да спре газовите доставки, с цел да предизвика стопански и политически безпорядък в Европа през зимата, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин сподели пред съветски медии в Техеран, където беседва с водачите на Иран и Турция, че количествата газ, превозени по газопровода " Северен поток-1 " до Германия, ще продължат да спадат - от 60 милиона до 30 милиона кубични метра на ден или към една пета от потенциала на оборудването, в случай че бързо не бъде заменена турбина.

Той добави, че Русия би могла да пусне в употреба приключеният наскоро " Северен поток-2 ", само че единствено с половината от планувания му потенциал, защото останалите количества газ се употребяват за вътрешни потребности.

Руският водач също по този начин предизвести Запада, че проектът за ценови таван на съветския нефт като част от глобите против Москва поради нашествието в Украйна ще дестабилизира международния петролен пазар и ще докара до скок на цените.

" Чуваме някакви налудничави хрумвания за ограничение на размерите съветски нефт и предел за цената на съветския нефт. Резултатът ще бъде същият - повиване на цените. Цените ще скочат до небето ", разяснява съветският президент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР