Потенциалът на фотоволтаичните централи вече е видим за все по-голяма

...
Потенциалът на фотоволтаичните централи вече е видим за все по-голяма
Коментари Харесай

Фотоволтаичните централи - източник на реални приходи и в помощ на устойчивото развитие на бизнеса в България

Потенциалът на фотоволтаичните централи към този момент е забележим за все по-голяма огромна част от българските бизнесмени. Те осъзнават, че силата, генерирана от слънцето, е устойчива и конкурентна от позиция на разноските. Затова е напълно разумно, че пазарът на децентрализирани фотоволтаични системи в България стартира да се разраства. Забележително е, че този развой се случва без значение от неналичието на ясна и поредна политическа и нормативна рамка и макар съществуването на към момента доста административни и данъчни спънки.

България е на прага на дълготрайна промяна на енергийната си система до 2050 година. Сред главните фактори за това са бързо спадащите разноски на инсталациите, употребяващи възобновими източници на сила (ВЕИ), трайното повишаване на цените на електрическата енергия, потребността да се понижи енергийният и въглероден интензитет на стопанската система и пазарни сили, настоящи изпод нагоре.
 Снимка 593160
В допълнение, Директива за поощряване потреблението на сила от възобновими източници (RED II) дружно с Европейския зелен пакт дават подтик за радикално преосмисляне на вложенията в енергетиката в целия Европейски Съюз. Страната ни не прави изключение, а в противен случай - в този момент е моментът да се възползва от тази нова ниша.

Източник на действителни доходи

Резкият скок в цената на електрическата енергия от стандартни източници през последните месеци вследствие на актуалната геополитическа конюнктура и резултатът ѝ върху цената на горивата и енергийните запаси, стимулира все по-голяма огромна част от хората и най-много представителите на бизнеса да търсят други възможности за енергийните си потребности. В отговор на това се следи към опциите на фотоволтаичните системи.

По последни данни силата, генерирана от фотоволтаични централи, към този момент е конкурентна на цената на електричеството за индустрията. Така, през 2022 година към този момент е допустимо да се построи слънчева система за лично ползване и инвестицията да се възвърне в границите на 4,5 до 8 години (под формата на понижени сметки за електроенергия). Друг вид е " продажбата на електричество ". Всичко това, в това число дребните вложители.
 Снимка 593161
Фотоволтаиците са добра капиталова опция:

   1. Ниски цени на технологията, употребена при слънчевата система

   2. Висока успеваемост на фотоволтаичните панели

   3. Преференциални цени за изкупуване на електрически ток, създаден от фотоволтаици

   4. Опростена процедура за свързване към мрежата

Фотоволтаичният парк е тип слънчева електроцентрала, която създава електрическа сила благодарение на слънчеви панели, построени от фотоволтаични кафези (слънчеви батерии). Фотоволтаичните модули могат да се създават на едро, което води и до спестовност от мащаба.
 Снимка 593162
Основни параметри и преимущества на:

- Размер на заема - до 782 000 лв.

- Широк обсег на целта- финансиране на ФЕЦ с мощ до 500 kWp, в следните целеви посоки:

   1. За лично ползване и продажба на остатъка от създадената електрическа сила

   2. За продажба на създадената електрическата сила

   3. За лично ползване

   4. Дълъг период на погашение - до 120 месеца, с опция за гратисен интервал от 9 месеца

   5. Висок % на финансиране - до 90%, а при съществуване на евросубсидия - до 100%

   6. Гъвкавост при обезпеченията

   7. За заеми до 150 000 лв., единствено със поръчителство залог на ФЕЦ и гаранционен инструмент

   8. Преференциални лихвени равнища
 Снимка 593163
Защо е подобаващ за дребни вложители?

Един от огромните въпроси за бизнеса тези дни е от кое място и по какъв начин да си обезпечи финансиране за такива планове. Всеки дребен вложител би могъл да прояви интерес в построяването на фотоволтаична централа. Със сигурност тя би обезпечила напълно или най-малко отчасти потребността му от електрическа енергия, а продавайки част от нея, ще му генерира непрекъснати доходи. Освен това, фотоволтаичната централа е от изгода и във всеки един случай, където има консумация на индустриален ток, поради нестабилните цени и непредвидимостта на пазара на електрическа енергия.
 Снимка 593164
Слънчевата сила е освен по-чиста и не вреди на околната среда, само че и е наличен източник, чиято цена е в действителност ниска. Условията за рандеман на слънчева електрическа енергия в България са над междинните за Европа, което е спомагателен тласък.

Изграждането на фотоволтаична централа дава на клиентите опция да понижат своя въглероден отпечатък, като в същото време, предоставящо прогнозируеми разноски за електрическа енергия и предвидимо произвеждане за години напред. А какво по-хубаво от това.
 Снимка 593165

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР