Потърпевши столичани издирват майстор, на когото платили, за да им

...
Потърпевши столичани издирват майстор, на когото платили, за да им
Коментари Харесай

Цял блок в кв. "Дружба" плати на майстор много пари, а той им скрои номер

Потърпевши столичани търсят занаятчия, на който платили, с цел да им боядиса входа, само че той липсващ, без да свърши контрактуваното.

Жители на блок в квартал "Дружба” заплащат на майстора 2 305 лева Избират го от интернет платформа. Той им предлага оферта с най-ниската цена.

Домоуправителят Соня Иванова изясни пред bTV, че майсторът е дал отстъпка за материалите и са сключили контракт за 4 610 лева Плащат половината авансово. Вместо да стартират с ремонта обаче, майсторите почнали с оправданията.

Ремонтът въпреки всичко почнал през юни и трябвало да завърши за 10 дни. Близо 2 месеца по-късно едвам 4 от 9-етажната постройка са отчасти реновирани. Потърпевшите съпоставят проблема си с ало-измамите.

В опит да намерят майсторите, подават тъжба в полицията. Органите на реда им обяснили, че контракт може да се приключи единствено по правосъден път.
Оказва се, че определената от тях интернет платформа, не носи отговорност нито за потребителите – нито за качеството на услугата. Тя единствено свързва клиента с изпълнителя. Асоциацията Активни консуматори постоянно се сблъскват с сходни проблеми.

Съветът на експертите е да ревизираме деликатно с кого сключваме контракт и да търсим правата си.
Според юриста на майстора Николай Цветков договорът е преустановен едностранно от домоуправителя – по телефона.

Не майсторите би трябвало да връщат пари, а хората дължат на тях, твърди бранителят.

Причината – наказателна клауза по контракт, вложеният труд на майсторите и материалите. Ако не са съгласни могат да оспорват, само че още веднъж в съда.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР