Построяване на нов стадион на футболния ЦСКА на мястото на

...
Построяване на нов стадион на футболния ЦСКА на мястото на
Коментари Харесай

Възможен ли е строежът на нов стадион на ЦСКА

Построяване на нов стадион на футболния ЦСКА на мястото на сегашния в Борисовата градина в центъра на София е невероятно. Това съобщи един от притежателите на клуба - Юлиян Инджов, след срещата с министъра на младежта и спорта Радостин Василев по отношение на построяването на ново спортно оборудване. 

Той разгласи, че до 15 януари работна група с представители от министерството, ЦСКА и сдружението " Сердика спортни парцели ", би трябвало да уреди този проблем.

" Разбрахме се да се сътвори тристранна работна група - Общо събрание на колегиите ЦСКА, Министерство на спорта и " Сердика спортни парцели ". До 15 януари тя би трябвало да прегледа проблема и да излезе със мнение. Министерство би трябвало да вземе кардинални решения. То би трябвало да обясни игрища държавни ли са, частни ли са, кой заплаща издръжката, кой ги строи. В момента обстановката е такава - собствеността на стадионите е друга. Проблемът с " Българска войска " е доста по-сложен. Предвижданията на новия проект за устройство не са подобаващи за стадион. Предвижданията са единствено за ремонт. Тоест страната, като притежател, може да построи едни навеси над трибуните, само че това няма да удовлетвори ФИФА и УЕФА. Нашият проект за момента не може да бъде осъществен ", съобщи Инджов.

Той удостовери, че ЦСКА не е плащал наеми на сдружението в последните години.

" Не сме си платили наема тъй като страната трябваше да предложи обект, който е със строителни бумаги. " Българска войска " обаче няма такива. Там се разрешава единствено да боядисаме. Това не е добре за нито един частен вложител. Грешно е да се приказва за наем. Парите, които ние давахме на " Сердика спортни парцели " трябваше да се връщат под формата на вложения в " Българска войска " и Панчарево. Двата обекта обаче нямат строителни бумаги. За следващ път сме на среща с министъра, уповавам се, че този път ще докара до избрани резултати ", съобщи още един от притежателите на ЦСКА. 

" Червените " към този момент имат проект за ново оборудване, което няма да излиза отвън границите на настоящето в парк Борисова градина в столицата. Проблемът идва от неразбирателството с сдружението " Сердика спортни парцели ". Служебният министър и предходник на Василев - Андрей Кузманов, съобщи, че то има незабавна потребност от оздравяване тъй като от ЦСКА не са плащали отговорностите към него. 

От футболния клуб пък са безапелационни, че направените вложения в предоставените им спортни бази - стадион " Българска войска " и базата в Панчарево, също са в огромен размер и държат те да им бъдат приспаднати. 

Пред bTV в средата на декември притежателят на клуба Гриша Ганчев съобщи, че ще се отдръпна дефинитивно, в случай че до година градежът на нов стадион не стартира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР