Построен в пустинята, град Абу Даби, столицата на Обединените арабски

...
Построен в пустинята, град Абу Даби, столицата на Обединените арабски
Коментари Харесай

С какво привлича туристи Абу Даби, където са наляти милиарди долари от петрол

Построен в пустинята, град Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ), се счита за най-зеления мегаполис в Близкия изток. Тук, както прилича на най-богатото емирство, има прекалено много от всичко първокласно, написа РИА Новости. В Абу Даби се намират най-луксозният хотел, най-големият тематичен парк в света, най-бързото влакче, най-високата вътрешна стена за катерене и най-големият аеродинамичен тунел в света.

А също има и безупречно обслужване. Секторът на хотелиерството е ангажиран най-вече от чужденци. Във всеки първокласен хотел или увеселителен парк има чиновници, които приказват по няколко езици и идват в ОАЕ посредством конкурентна селекция от цялостен ​​свят, по тази причина са насочени извънредно към клиентите.

В Абу Даби е безвредно - без хулигани и без съмнителни региони. В града има красива зелена крайбрежна алея Корниш (Corniche), която е приятна за разходка, за каране на колело, има и питейни заведения и кафенета.

Самият град е ситуиран на острови, като сред тях има дълги мостове и автомагистрали, както и няколко обекта, където тече интензивно строителство. Затова при прекосяването от една част на столицата в друга, е добре е да се употребява такси или публичен превоз.

Но даже и да останете единствено на един от островите - Яс, може да съчетаете отмора на плажа, доста занимания, вечери в първокласни заведения за хранене и извършване на покупки.

Остров Яс (Yas Island)

Изкуственият остров Яс - в който са вложени над 35 милиарда $ - в този момент притегля туристи от цялостен ​​свят. Той е извънредно комфортно ситуиран - близо до летището в Абу Даби и има всичко належащо за удобна отмора, включваща занимания и деен отдих.

На острова има безвъзмезден транспорт, който стига до всички локални забележителности и до плажа на Яс. Общественият плаж е заплатен, чудесно оборудван, със зони за занимания и с тихи зони за отдих. Много хотели дават ваучери за безвъзмезден вход до плажа.

На остров Яс също има кафенета и заведения за хранене, яхтено пристанище, голф клуб, жилища и вили, магазини. Концерти и фестивали се организират на закрити и открити арени.

Не би трябвало да се пропуща посещаване в аквапарка Yas Waterworld . Наскоро той получи наградата Global Brand Awards, като най-хубавият аквапарк в света, и това споделя всичко за него.

Ако ви интересува извършването на покупки, Yas Mall е подобаващото място, защото той е един от най-големите молове в района. Пазаруването в него може да се проточи доста часове.

Именно в Yas Mall се намира известният парк Ferrary World (с италиански дизайн), както и най-високата стена за катерене и най-големият аеродинамичен тунел в света.

Златният замък Emirates Palace

Това е друга " перла " на Абу Даби, въплъщение на свръх разкош - някогашна резиденция за посетители на шейха, а понастоящем е известният в целия свят хотел Emirates Palace.

В него златото е на всички места: в интериора на фоайетата, в музикалните салони, в заведения за хранене и спа центрове, в най-малките елементи. Дори електронните ключове за стаите са под формата на огромна златна монета.
 Най-интересните туристически забележителности на Куба
Най-интересните туристически забележителности на Куба

Къщата на Ърнест Хемингуей и остарелият град Тринидад ще ви върнат обратно във времето с едно неповторимо преживяване
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР