Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя свика снощи

...
Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя свика снощи
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в ООН представи пред журналисти доказателства за инсценирането на събития в Буча

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя свика нощес изключителна конференция, откакто ротационният ръководител на Съвета за сигурност този месец - Англия - два пъти за денонощие отхвърли съветските претенции за съвещание във връзка със събитията в украинския град Буча, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

На брифинга Небензя показа доказателства за организирането на провокации в града и разяснява желанието на Вашингтон и Лондон да предложат гласоподаване за премахване на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

На конференцията съветските дипломати демонстрираха видеозаписи от Буча, снимани незабавно след изтеглянето на съветските войски от града - тела на починали по улиците няма. Заснетите украински военни и кметът на града са в приповдигнато въодушевление, афишират своята " победа " и не загатват никакви убийства, отбелязва ТАСС.

Небензя акцентира, че съветските военни нямат никакво отношение към зверствата над мирното население в Буча.

" От самото начало беше явно, че това не е нищо повече от следващата готова провокация, целяща дискредитиране и дехуманизиране на съветските военни и оказване на политически напън върху Русия ", сподели той. Руският представител обърна внимание на обстоятелството, че четири дни откакто съветските военни са напуснали Буча, там не е имало " нито един симптом за жестокости, нито един път не е споменавано за тях ".

Небензя сподели, че Русия разполага с в действителност доказателства за провокации в Буча. " Готвим се допустимо най-бързо да ги представим пред Съвета за сигурност ", съобщи той. " Видеозаписите, които демонстрирах (...) не дават никакви учредения за подозрения, че това е режисура. Ще представим и нови доказателства за това ", добави той.

Същевременно дипломатът обърна внимание на изказванията на украинските управляващи. " При визитата си в Буча (украинският президент) Володимир Зеленски загатна, че този случай оправдава некултурен отговор, като по този метод в действителност удостовери, че режимът в Киев счита геноцида за способ за водене на война ", сподели той. На въпрос за нуждата от без значение следствие Небензя отговори, че по този начин наречените самостоятелни следствия, които неведнъж са осъществявани преди, в действителност не са такива, а са политически стимулирани.

Във връзка с желанието на Съединени американски щати и Англия да свикат гласоподаване в Общото заседание на Организация на обединените нации за премахване на Русия от Съвета на организацията по правата на индивида Небензя сподели, че това няма да улесни и подтиква мирните договаряния сред Русия и Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР