Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ)

...
Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ)
Коментари Харесай

Комисията по регламента на ПАСЕ се обяви за участие на Русия в юнската сесия

Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) предложи на всички държави-членки, чиито делегации не вземат участие в работата на този законов орган по разнообразни аргументи, да могат да показват своите компетенции на съвещанието на ПАСЕ през юни. Това заяви в понеделник пресслужбата на организацията, предава ТАСС.

 © БГНЕС
„ Като се има поради решението на Комитета на министрите, признато в Хелзинки на 17 май, както и изключителните условия, довели до тази обстановка, комисията предлага да се отстъпи от разпоредбите на ПАСЕ, с цел да може да бъдат поканени парламентите на страните-участници, които не са показани от делегацията в асамблеята - Босна и Херцеговина и и Руската Федерация - да показват своите компетенции по време на сесията през юни 2019 година “, се споделя в изказването.

В пресслужбата се прибавя, че разглеждането на пълномощията на делегациите следва да се извърши на особено съвещание незабавно след подаването на съответното заявление. Преди това обаче предлагането на регулаторната комисия би трябвало да бъде утвърдено при гласоподаване по време на лятната сесия, която се открива на 24 юни в Страсбург.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР