Постоянните представители на 27-те държави от ЕС одобриха , които

...
Постоянните представители на 27-те държави от ЕС одобриха , които
Коментари Харесай

Постоянните представители в ЕС утвърдиха ваксинационните сертификати

Постоянните представители на 27-те страни от Европейски Съюз утвърдиха, които от 1 юли ще бъдат въведени във всички страни от Евросъюза, стана ясно от изказване на Съвета на Европейски Съюз.
" Комитетът на непрекъснатите представители на Съвета поддържаха през днешния ден единомислещо политическото съглашение, реализирано на 20 май с Европейския парламент по отношение на европейския дигитален документ за Коронавирус ”, се споделя в текста на известието, представен от БГНЕС. В документа се прецизира, че " задачата на документите е да облекчи безвредното и свободно напредване по време на пандемията от COVID-19, като дава доказателства, че индивидът или е имунизиран против ковид, има негативен резултат от теста или е оздравял от COVID-19 ”.
 Решено: Въвежда се електронен документ за пътешестване в Евросъюза Решено: Въвежда се електронен документ за пътешестване в Евросъюза
Европейският парламент, Европейската комисия и страните членки се договориха за въвеждането на цифров Коронавирус документ в Европейски...
Сертификатът, който ще се употребява след 1 юли, ще бъде на книжен или цифров притежател, съдържа QR-код и ще се издава гратис. Подчертава се, че това няма да бъде авансово изискване за реализиране на правото на свободно напредване и не е документ за пътешестване. 
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призна през днешния ден, че не всички европейски страни са подготвени да употребяват цифровия документ. " Ние стартирахме този механизъм, само че не всички страни са подготвени и някои би трябвало да наваксват ”, сподели тя след края на срещата на върха на Г-20. Споразумението сред Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент бе реализирано през вчерашния ден след четири кръга договаряния. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР