Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на

...
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на
Коментари Харесай

Постоянен арест за сириец, вкарвал бежанци у нас

Постоянна мярка за неотклонение „ задържане под стража “ постанови състав на районния съд в Елхово за 21-годишен сириец, който от предходната година е със статут на емигрант у нас. Ибрахим Х. е арестуван от полицията в Харманли, където работел в локално кафене в хода на досъдебно произвеждане за нелегално превеждане на непознати жители през „ зелената “ граница.

Според обвиняването младият сириец е подкрепил на 6 март общо 10 души от Ирак, Иран и родината си да преминат през телените заграждения в региона на боляровското село Шарково. Бежанците са били настанени в две села край Харманли.

По думите на кмета на Шарково Иван Апостолов през последните няколко седмици съвсем всеки ден имало случаи за прекосяване през оградата. Бежанците употребили високи стълби спрейове с полутечен азот за нарязване на стоманената бодлива тел.

„ Ние сме на десетина километра от кльона, няма по какъв начин да ги забележим, само че чуваме от граничните служители на реда, че не минава ден без „ конюнктура “. Колко влизат и какъв брой хващат, аз като кмет няма от кое място да зная… “, разяснява селският властник, представен от "Монитор ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР