Постигнатото съгласие за редовно правителство няма да сложи край на

...
Постигнатото съгласие за редовно правителство няма да сложи край на
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Прави се редовно правителство, за да се спасява Бойко Борисов

„ Постигнатото единодушие за постоянно държавно управление няма да постави завършек на политическата рецесия. Това е политическо квазимодо. Няма по какъв начин да се назова по различен метод, когато двете партии, които съществуваха с помощта на другата, в този момент се съюзяват. Няма по какъв начин тези две сякаш на думи радикално разнообразни обединения да преследват общи цели и да доведат до общи резултати. “

Това съобщи националният представител от “БСП за България “ проф. Румен Гечев в ефира на Nova News.


В предаването “Офанзива “ социалистът изясни, че тази управническа композиция тормози Българска социалистическа партия по две съществени аргументи. „ Първата е, че и двете влизат в омертата по отбрана на техните имунитети, защото явно и двете държат някакви папки с обстоятелства едни против други. В същото време се опълчват на основния прокурор, който въпреки и много късно, въпреки всичко се раздвижи през последните седмици “, разяснява той.


Втората причина е, че двете партии нямат разграничение във връзка с допустимо най-активното присъединяване на България във войната в Украйна. „ Това, с което ние от Българска социалистическа партия изрично не сме съгласни, не е склонен и българският народ. Те може да вкарат България в дейни дейности “, предизвести Гечев.


Социалистът разяснява и записите от съвещанието на Националния съвет на Политическа партия: „ От това, което се чу в записа на Политическа партия, се изправиха косите на всички българи. Там има детайли на тирания – промяна на шефове на службите за национална сигурност, промяна на шефове на дирекции на регулаторните органи, промяна на управлението на регулаторни органи. Това, което прави усещане – по никакъв метод не е задоволително една суверенна страна, без значение, че е членка на Европейския съюз и на НАТО, да съгласува ръководителите на българските служби с непознати посланици ”, съобщи той и дефинира това като слугинаж.


По отношение на поискания имунитет на Борисов, Гечев сподели: „ Ние имаме изрично решение и ще гласуваме за събаряне на имунитета. Аз не си припомням от 10 години депутат да е отказал да си го даде. Прави се постоянно държавно управление, с цел да се избавя Бойко Борисов “, предизвести депутатът от Българска социалистическа партия.
Социалистът назова спектакъл “Многострадална Геновева “ сякаш конституционното болшинство сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. „ Там най-вероятно е договаряна поддръжка за държавното управление. Не е разумно да са разговаряли за конституционна промяна, защото може ли някой да каже каква промяна ще вършим? “, попита той.


Във връзка с решението на Народното събрание да извади следствието от прокуратурата Гечев съобщи: „ Това е нелегално и незаслужено. Освен това видяхме едно необичайно гласоподаване – текстове, които не е имало и не са утвърдени на първо четене, нямат законно право да влязат на второ гласоподаване. Нарушиха Конституцията, разпоредбите и законите. “Възраждане “ се прегърнаха с ГЕРБ и Движение за права и свободи и си одобриха скандални промени в правосъдната власт “, разкри той.


По информация на Българска социалистическа партия 4 милиарда лв. от Сребърния фонд са изхарчени от служебното държавно управление. „ Затова пратихме писма до Българска народна банка и Министерство на финансите. Има други различни източници за финансиране на недостига, само че сме безапелационни срещу свалянето на равнището на недостига и приближаването до Сребърния фонд, който подсигурява пенсиите на българските жители “, заключи Румен Гечев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР