Постигнат е компромис по промените в европейската директива за командированите

...
Постигнат е компромис по промените в европейската директива за командированите
Коментари Харесай

Промените в директивата за командироването няма да важат за международните шофьори

Постигнат е компромис по измененията в европейската инструкция за командированите служащи, оповестява БНР. След траяли през целия вчерашен ден тежки диспути Съветът на Европейския съюз по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси е стигнал до единодушие по противоречивите въпроси, прибавя Националното радио.
Основното несъгласие на българските евродепутати беше точно за измененията в директивата и по-точно метода, по който те ще обиден транспортните служащи.

" Директивата в настоящия? тип ще продължи да се ползва към пътния превоз. Съветът обаче разисква пакета за подвижността в друга форма, която включва оферти за характерни правила за командированите водачи. Това, за което през днешния ден се съгласихме е, че новата инструкция няма да се ползва към превоза, до момента в който така наречен " лекс спесиалис " не влязат в действие ", афишира Естонският министър на опазването на здравето и труда Евгени Осиновски, представен от БНР.
Той добавил, че това дава повече време на министрите на превоза да обсъдят въпроса.

Постигнато е съглашение продължителността на дълготрайните командировки да бъде 1 година с опция за удължение до 6 месеца, след подадено съобщение. Времето за използването на директивата ще бъде 4 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР