Постепенно бежанските центрове в България започват да изпълват своя капацитет.

...
Постепенно бежанските центрове в България започват да изпълват своя капацитет.
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Имаме готовност за нови мигрантски центрове

Постепенно бежанските центрове в България стартират да изпълват своя потенциал. Имаме подготвеност за включване в деяние на други такива центрове за настаняване на мигранти. Това сподели в отговор на въпрос на БГНЕС служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„ Нямаме никакви илюзии – ще се усилва броят на мигрантите. И тук ще поставим необходимитие старания, с цел да предпазим страната от мигрантския напън в нужната степен, да сведем до най-малко прекосяването на нашата граница “, сподели той и разясни, че такива центрове ще бъдат разкривани в югоизточната част на страната, в региона на Елхово. По думите му по този метод мигрантите ще бъдат настанявани откакто я преминат.
 Бойко Рашков към Маноил Манев: Спекулирате с предупредителните протоколи, не чаках такова надменно държание Бойко Рашков към Маноил Манев: Спекулирате с предупредителните протоколи, не чаках такова надменно държание
„ Дали аз ще бъда скоро министър или няма да бъде министър скоро е еднообразно относим и към господин Манев – дали ще бъде депут...

Рашков сподели още, че във всички европейски страни се регистрира мигрантският напън и се отдава огромно значение на тези групи, които доближават към европейската част. Той разясни, че става дума за огромни групи афганистанци, които наближават Турция и ние чакаме, че те ще създадат опит да обхванат на територията на България.

„ Проблемът се усложнява. Това изисква от нас подготовка, изисква вземането на съответни ограничения. Нямаме никакво съображение да се успокояваме, тъй като събитията постановат да се вземат и други ограничения. В момента ние отделяме полицейски сили, в това число и от „ Жандармерията “, с цел да може да направляваме освен да не се пресича границата, а в случай че мигранти са съумели да пресекат българската граница да бъдат открити навътре в страната, с цел да се вземат съответните ограничения “, съобщи силовият министър.

От думите му стана ясно, че при нужда ще бъдат командировани и по границата ни с Турция и с Гърция и посочи, че от Турция мигрантите могат да преминат през гръцката територия или да се насочат към България.

Рашков призна, че всеки ден има групи от мигранти, както и каналджии, които ги превеждат през границата.
 Рашков призна: Има повишен миграционен напън Рашков призна: Има повишен миграционен напън
Има повишен миграционен напън. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание за мигрантския...

„ Води се борба с тези хора, тъй като мигрантите не могат сами да се ориентират на територията на нашата страна, някой би трябвало да ги насочва. Министерство на вътрешните работи поставя старания в тази тенденция и взема в това число наказателни ограничения във връзка с българските жители, които се занимават с тази противозаконна активност “, разяснява той и добави, че с цялата тази информация ще запознае в понеделник президентът Румен Радев, който тогава привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност, на който ще обсъдят тематиката за коронавирус ограниченията и ограниченията за противопоставяне на засиления миграционен напън през границата на Република България с Република Турция.

Както към този момент стана ясно, още на следващия ден президентът Румен Радев Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и Елхово.

Държавният глава ще посети Тристранния взаимен контактен център за полицейско и митническо съдействие, разположен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, след което ще се запознае на място с подхванатите ограничения за защита на границата и справяне със засиления миграционен напън.

Попитан дали ще взе участие в постоянен кабинет, в случай че бъде поканен, Рашков разяснява, че на този стадий към момента е рано да даде отговор.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР