Поставяне на камери, подвижни кантари за измерване на товара на

...
Поставяне на камери, подвижни кантари за измерване на товара на
Коментари Харесай

Решение за фаталната отсечка в Айтос: Камери и постоянни патрули

Поставяне на камери, преносими кантари за премерване на товара на преминаващите камиони и непрекъснати полицейски патрули. Това са част от ограниченията, които институциите дадоха обещание на протестиращите поданици на Айтос седмица след последната тежка злополука.

Протестите не престават и през днешния ден. Хората споделят, че неведнъж до момента са им обещавани ограничения, само че злополуките не са спрели.

От довечера има полицейски патрул след кръстовището към Руен.

Институциите взеха решение още да се сложи стационарна камера за скорост, както и преносими кантари за камионите в рисковите сектори, както и да се изградят непрекъснати уреди за понижаване на скоростта.

Тежкотоварният трафик ще се насочва през Ришки проход и ще започва процеса по създаване на обходен път на Айтос.

Снимка: btvnovinite.bg

Край към момента разсипаното зърно от авариралия камион, протестиращите посрещнаха представителите на институциите.

„ Планирани са на територията на Бургаска област още 4 стационарни камери… След направения разбор сме взели решение едната от камерите да бъде сложена тъкмо преди град Айтос на този път “, изясни старши комисар Калоян Калоянов – шеф на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

„ Дошъл съм, с цел да стартираме цялата процедура, в случай че в действителност няма нищо, изначало “, съобщи и зам.-министърът на районното развиване Валентин Граматиков.

След съвещание, работната група излезе с по-конкретни оферти.

„ До края на месец октомври ще бъде призован Областният съвет за районно развиване на територията на област Бургас, на който ще се гласоподава и предпочитаното създаване на този обходен път “, изясни Мария Нейкова – регионален шеф на Бургас.

Снимка: БГНЕС

„ АПИ, взаимно с полицията, ще подхващат ограничения за недопускане прекосяването на тежкотоварния трафик през Айтоския проход. Той ще минава посока Карнобат, няма да минава през Айтос “, означи и зам.-министърът.

Въпреки че ръкопляскаха, хората в Айтос не престават с митингите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР