Поставеният под №3 испанец Карлос Алкарес се класира за третия

...
Поставеният под №3 испанец Карлос Алкарес се класира за третия
Коментари Харесай

Нов лесен успех за Алкарас в Ню Йорк

Поставеният под №3 испанец Карлос Алкарес се класира за третия кръг на US Open. Младата звезда на международния тенис нямаше усложненията на Надал и се наложи с 6:2, 6:1, 7:5 над аржентинеца Федерико Кория.

Алкарас предреши мача в края на първия и началото на втория сет, когато завоюва девет следващи гейма. Двата елементарно извоювани откриващи сета обаче едвам не изиграха неприятна смешка на Алкарас в третата част. В нея той поведе с 4:1 гейма, само че Кория съумя да изравни за 4:4 и имаше пет благоприятни условия за пробив в деветия гейм, които обаче пропусна. В последна сметка испанецът избави обстановката и с още един пробив в 12-ия гейм завоюва мача.

В идващия кръг Алкарас ще играе с американеца Дженсън Бруксби, който надви в три сета над хърватина Борна Чорич.

От шампионата изненадващо отпадна полякът Хуберт Хуркач. Поставеният под номер 8 Хуркач бе надигран от Иля Ивашка от Беларус с 4:6, 6:4, 6:7(5), 3:6. Полякът наниза 13 аса в мача, само че вкара единствено 56 % от първите си сервиси и пропусна 7 от 9 благоприятни условия за пробив.

Следващият противник на Ивашка ще бъде италианецът Лоренцо Музети.

Към третия кръг на шампионата не престават още аржентинецът Диего Шварцман, канадецът Денис Шаповалов, руснакът Андрей Рубльов, хърватинът Марин Чилич, както и американецът Франсис Тиафо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР