Поставеният под №3 Григор Димитров отпадна още на старта на

...
Поставеният под №3 Григор Димитров отпадна още на старта на
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна още на старта в София

Поставеният под №3 Григор Димитров отпадна още на старта на. Той загуби при завръщането си в София след 3-6, 6-7(3) от Иля Ивашка от Беларус. Двубоят беше от втория кръг и продължи час и 51 минути.

За Григор това е първа загуба в шампионата – той го завоюва в дебютното си присъединяване през 2017 година В целия дуел българинът не съумя да осъществя пробив, въпреки да имаше седем шанса за това. Освен това Димитров позволи да бъде продънен два пъти в първия сет.

Ивашка игра в понеделник над три часа, с цел да се оправи с Микаел Юмер. Това обаче не си пролича и той стартира доста мощно – с пробив в първия гейм. Вторият беше в последния гейм.
 Григор Димитров Снимка: sofiaopen.bg
В началото на втория сет Димитров изравни играта и в първите си три сервис-гейма загуби общо една точка. При 3-4 обаче започнаха проблемите. Той се измъкна от 15:40 в осмия гейм, след това същото се повтори и при 5:6. Тогава Гришо избави два мачбола. В тайбрека Ивашка поведе с 6-3 точки и съумя да завоюва с първия си мачбол.

„ Много е мъчно да играеш против Григор Димитров, изключително когато той си е вкъщи. Цялата зала беше зад него, което е обикновено. Но в това време публиката се държа извънредно почтително към мен “,.

На четвъртфиналите той ще се изправи против спечелилия от дуела Лоренцо Сонего – Холгер Руне.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР