Поставеният под номер 1 Данил Медведев спечели с 6:3, 6:3

...
Поставеният под номер 1 Данил Медведев спечели с 6:3, 6:3
Коментари Харесай

Медведев отстрани Тийм на турнира в Австрия

Поставеният под номер 1 Данил Медведев завоюва с 6:3, 6:3 против Доминик Тийм във втория кръг на шампионата по тенис за мъже във Виена от ранга АТП 500.

Двамата започнаха равностойно в родината на Тийм, само че Медведев записа първия пробив за 4:3, след което го отбрани и завоюва още един път на личен сервис за крайния триумф. Във втория сет руснакът проби за 3:1 и стигна до успеха на първи мачпойнт още веднъж в деветия гейм.

Двубоят продължи час и 39 минути.

" Беше мъчно - над час и половина. Когато играеш толкоз, а е 6:3, 6:3, значи геймовете са били сложни и продължителни. Той също можеше да завоюва и бях наясно с това, тъй че пробвах да го притисна при на ретур. На мое подаване не му дадох доста благоприятни условия и това бе ключът през днешния ден ", сподели Медведев.

С тази победа Медведев и Тийм към този момент са 3:3 между тях на професионално равнище. Руснакът също по този начин изравни най-хубавото си показване във Виена от преди две години и в идващия мач ще опитва да го усъвършенства против Яник Синер.

Медведев е пети в конкуренцията за шампионата в Торино и още няколко победи във Виена могат да го приближат до дефинитивно класиране. Оставащите места са три.

Друг тенисист, който преследва квота за Торино, е Хуберт Хуркач. Днес полякът завоюва със 7:5, 4:6, 6:3 против финландеца Емил Русувуори в дуел, в който направи впечатляващите 41 печеливши удара. Неговият идващ противник Борна Чорич му направи огромна услуга, отстранявайки поставения под номер 2 в схемата Стефанос Циципас с 4:6, 6:4, 7:6(4).

В последния мач за деня Чорич загуби първия сет, само че по-късно изравни и победи на тайбрек с един-единствен минипробив. Чорич бе постоянно на ръба на елиминация, само че отрази девет топки за пробив и приключи с 42 печеливши удара.

По-рано денем Григор Димитров отстрани и поставения под номер 3 Андрей Рубльов с 6:3, 6:4.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР