Постановена от Окръжен съд – Русе на 13.01.2020 г. присъда

...
Постановена от Окръжен съд – Русе на 13.01.2020 г. присъда
Коментари Харесай

Шест години затвор за мъж заради опит за убийство в Русенско

Постановена от Окръжен съд – Русе на 13.01.2020 година присъда беше доказана от две инстанции и влезе в законна мощ. Тогава 49-годишният Е. Г. бе наказан на шест години и осем месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим след извършено кратко произвеждане

На 10.08.2019 година, откакто се почерпил с алкохол денем, към 19,30 ч. подсъдимият отивал към магазина в с. Кошарна, придвижвайки се с каруца. В този миг потърпевшите М. М. и Ю. М. били пред къщата им дружно с техни близки. Наближавайки ги, Е. Г. почнал да крещи към М. М. „ Сега ще те заколя, ще те убия “. Спрял каруцата, извадил ножа, който носел със себе си и се насочил към М. М. Свидетелят Ю. М. застанал пред татко си в опит да го отбрани. В разразилата се битка М. М. получил порезни рани в региона на главата, на лявата част на гърдите, както и по ръцете.

Въпреки наложеното наказване в минималния по закон размер, Е. Г. го е обжалвал пред Апелативен съд – Велико Търново, а по-късно и пред Върховния касационен съд, защото го е счел за несъразмерно тежко. И въззивната, и касационната инстанция са приели, че настояването за установяване на по-леко по мярка наказване отнемане от независимост се явява безпричинно. В решението си касационните съдии още веднъж са подчертали верния извод на Окръжния съд, че и най-лекото наказване не е несъразмерно тежко поради предходните осъждания на подсъдимия, измежду които се открояват такива за причиняване на междинна телесна щета, безчинство и закана за ликвидиране.

С това присъдата на Окръжен съд – Русе, с която Е. Г. е наказан на шест години и осем месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, към този момент е дефинитивна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР