Пост в социалните мрежи и една снимка предизвикаха едновременно умиление,

...
Пост в социалните мрежи и една снимка предизвикаха едновременно умиление,
Коментари Харесай

Четящ мъж в трамвая, или столичанинът, превърнал дъното в комфорт

Пост в обществените мрежи и една фотография провокираха по едно и също време трогване, екстаз и размишления. За полезностите в живота, за бедността и труда, за духовната благотворителност, добротата и волята за самоусъвършенстване. Въпреки ориста...

Ето какво написа Тодор Велев във Фейсбук:

" Този човек, макар своята грубоватост и неугледност е в действителност един доста заслужен човек, от десетки години обикаля пазарите в София и продава всевъзможни движимости с минимална облага, едвам се препитава. Независимо, че постоянно го гонят и тормозят, той не вреди на никого, тъй като изкарва прехраната си с почтен труд, като даже в свободното си време намира време да чете книги и да се образова.

Замислите се какъв брой от вас имат в пъти по-лек живот от неговия и все пак не са прочели даже една книга в последната една или няколко години. Изводът е, че не работата и неналичието на време са повода за днешната неначетеност, а неналичието на предпочитание и воля за себеусъвършенстване! "

Оказа се, че индивидът с книгата е познат на много софиянци:

" Срещала съм го на Женския пазар от дълго време, чиста душа. "

" От години го засичам в разнообразни елементи на София. Последния път го видяхме в Северния парк. Купихме си топки от него. Добър човек! "

" Завалията цялостен живот продава гъби за миене на чинии и това не го е обезверило, в противен случай, всеки има свободно време и не чете, а ``скролва в тик-ток`, а той - трансформирал е дъното в комфорт и оцелява ".

" Когато разберем, че щастието не е в парите - ще сме доста много възрастни и към този момент ще е късно ", обобщава столичанин.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР