Посолството на САЩ в Русия съобщи в понеделник, че след

...
Посолството на САЩ в Русия съобщи в понеделник, че след
Коментари Харесай

САЩ драстично ограничиха издаването на визи за руснаци

Посолството на Съединени американски щати в Русия заяви в понеделник, че след 48 часа фрапантно лимитира издаването на визи за съветски жители заради съкращаването на стотици чиновници според желанието на съветското държавно управление.

Още при оповестяването на решението на Москва за намаляването на личния състав със 755 души - американски и съветски жители - от Вашингтон предизвестиха, че оставащите ще поемат от два пъти по-малко от досегашния, ще би трябвало да се занимава с неспецифични задания и най-вероятно първо ще бъде наранена консулската работа и визовите услуги.

В понеделник посолството разгласи, че от 23 август се преустановяване на неимигрантски визи за всички съветски жители на територията на цяла Русия.

Тази услуга ще бъде възобновена от 1 септември, само че единствено в Москва. Консулските служби в Санкт Петербург, Екатеринбург и Владивосток стопират визовите услуги за неустановен период. Там няма да може даже да се организират изявленията с претендентите.

Отменени са всички диалози с руснаци, кандидатстващи за неимигрантски визи, които са били планувани до 1 септември. На засегнатите от неочакваната смяна американските дипломати предлагат да се свържат с посолството, да си насрочат нова дата за изявление и да възнамеряват пътешестване до Москва за провеждането му.

Андрей Климов, зам.-председател на комисията за интернационалните връзки към горната камара на съветския парламент, назова това " неприателски акт, на който би трябвало да има огледален отговор ". Според него Съединени американски щати съкращавали чиновници от консулските служби, с цел да оставят представители на спецслужбите си и тези, " заничаващи се с интервенция във вътрешните работи на Русия ".

Новият режим ще работи, до момента в който съветската страна поддържа рестриктивните мерки, наложени над американските дипломатически представителства.

Промяната визира и жителите на Беларус. За нейните близо 10 милиона поданици повече няма да се предлага визова услуга от посолството в Москва. " Препоръчваме на жителите на Беларус да се обръщат за изявленията за неимигрантски визи към посолствата на Съединени американски щати във Варшава, Киев иили Вилнюс ", се споделя в известието на посолството.

Руски компании за посредническа активност при кандидатстването за визи споделят, че не са сюрпризирани от този ход. Според тях чиновниците, провеждащи диалози с претендентите, към този момент са намалели от 12 на 4, а насрочването на интервютата ненадейно се е удължило от 2 седмици на 2 месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР