Посоченият от държавния глава за служебен министър-председател Димитър Главчев ще

...
Посоченият от държавния глава за служебен министър-председател Димитър Главчев ще
Коментари Харесай

Димитър Главчев ще е готов със състава на служебното правителство до края на деня

Посоченият от президента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев ще бъде подготвен с персоналния състав на държавното управление до края на днешния ден . Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с управлението на Централната изборна комисия, съобщи „ Българска телеграфна агенция “. 

Държавният глава изясни също по този начин, че на следващия ден ще се проведат съвещания с Главчев и представители на парламентарните групи на „ Дондуков “ 2, както Искра.бг към този момент заяви. 

Радев акцентира, че във времевия интервал на идните европейски избори, би трябвало да се организира и предварителният парламентарен избор . Поради тази причина той е призовал Главчев да бъде подготвен със състава на служебния кабинет в границите на една седмица след връчването на мандата на 30 март. 

По този метод ще остане опцията за избори „ 2 в 1 “ . Това ще спести както време на гласоподавателите, по този начин и може да докара до повишение на изборната интензивност . Освен това няма да бъде изхарчен спомагателен финансов запас. 

Президентът и Димитър Главчев ще проведат съвещания с парламентарно показаните партии

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР