Последващите стъпки в колективния отговор на руската инвазия в Украйна

...
Последващите стъпки в колективния отговор на руската инвазия в Украйна
Коментари Харесай

Камала Харис разкри какво си е говорила с Кирил Петков

Последващите стъпки в груповия отговор на съветската инвазия в Украйна и укрепването на силите на НАТО също са били на тематика на телефонния диалог, който министър председателят Кирил Петков организира нощес с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис. Това излиза наяве от обява на Харис във Facebook, както и от известие на американското посолство у нас, представено от Българска национална телевизия.

"Разговарях по телефона с министър-председателите на България и на Чехия - Кирил Петков и Петр Фиала, с цел да обсъдим идващите стъпки в нашия групов отговор на съветската инвазия в Украйна, в това число и укрепването на отбранителните качества на НАТО и обезпечаването на филантропична помощ на тези, които бягат от насилието. " - се споделя в обявата на Камала Харис.
Снощи от пресслужбата на българското държавно управление оповестиха, че по време на диалога Харис е благодарила на българското държавно управление за филантропичната помощ, която страната ни дава на Украйна, както и за приемането на бягащите от войната.

Днес от американското посолство у нас оповестиха, че вицепрезидентът Харис е подчертала уговорката на Съединени американски щати към сигурността на съдружниците от НАТО и е изразила поддръжка за предприеманите групови старания за подсилване на качествата за защита и въздържане на НАТО.
Междувременно Пентагонът заяви, че министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще посети България тази седмица.

Посещението в България ще даде опция на Остин за среща с цивилните и военните водачи на страната, разяснява представителят Джон Кърби. Той дефинира идната аудиенция като основна спирка от позиция на източния фланг на Алианса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР