Последното нещо, от което имаме нужда, е отново да изпаднем

...
Последното нещо, от което имаме нужда, е отново да изпаднем
Коментари Харесай

Даниела Стоева, АБТТА: Заради кадровата криза в туризма с увеличаването на цените пада качеството

Последното нещо, от което имаме потребност, е още веднъж да изпаднем в политическа рецесия. Нашият бранш най-сетне видя прочут небосвод на деяние и бъдеще и ненапълно можем да стартираме да планираме. Това ще бъде безусловно пагубно за бизнеса. Това съобщи пред БНР Даниела Стоева, заместник-председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА).

Стоева даде позитивна оценка за свършеното от държавното управление в региона на туризма, като означи съществуването на Комисията по туризъм в Народното събрание, каквато досега не е имало. Тя обаче счита, че Министерството на туризма е било блокирано с несвойствена активност, обвързвана с бежанците.

Изключително мъчно се работи сега в условия на непрестанно увеличаващи се цени от страна на хотелиери, ресторантьори, туроператори, акцентира Даниела Стоева в предаването " Хоризонт до обед ".

" Туристическите пакети са оферирани към задграничните туроператори преди години и ние не можем да бъдем гъвкави във връзка с цените. Така че негативът от инфлационния риск остава главно у нас. "

По думите ѝ поради кадровата рецесия в туризма с увеличението на цените пада качеството и ще изпаднем в парадоксална обстановка на по-високи цени да продаваме артикул с по-ниско качество.

Голяма част от дейностите в бранша на туроператорската и турагентската активност няма да могат да се финансират по Плана за възобновяване и резистентност и новите оперативни стратегии, разясни още Даниела Стоева. Според нея е належащо Министерството на туризма да бъде бенефициент и да основава съответни стратегии за бранша.

Според Стоева има и известно закъснение в работата по основаването на Гаранционния фонд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР