Последно проучване на Техническия институт в Ирландия показва, че кокосовото

...
Последно проучване на Техническия институт в Ирландия показва, че кокосовото
Коментари Харесай

Кокосово олио вместо паста за зъби

Последно изследване на Техническия институт в Ирландия демонстрира, че кокосовото олио може да почисти зъбите и даже да предотврати появяването на кариеси доста по-добре от която и да е вода за уста или паста за зъби. Доказано е още, че нежеланите странични резултати от естествения артикул са изцяло изключени, защото съставът му е лишен от всевъзможни добавени нездравословни субстанции, част от които е флуоридът.

Но кое прави кокосовото олио по-добрият избор?

Отговорът се крие в свойствата на олиото да отстрани плаката в устата, която предизвиква зъбни проблеми и кариеси – нещо, с което елементарната паста за зъби не може да се оправи.

Другият плюс на органичния артикул се крие в неналичието на нездравословни химикали, които влизат в състава на всеобщите пасти за зъби. Направени изследвания демонстрират, че постоянният банкет и последвалото струпване на химикали в човешкия организъм водят до редица здравословни проблеми. За страдание, те не включват единствено затруднения в устната празнина, само че и вероятни неразположение в храносмилателния тракт.

Кокосовото олио е идеално за тези, за които възприятието на изтръпване и безсъдържателност в устата след миене на зъби е повече от неприятно. Голямото преимущество на натуралната консистенция е точно в запазването на естествения баланс на липидите върху езика, даже откакто е претърпял известна антибактериална процедура.

Интересен и потребен факт е, че олиото е безвредно за приложимост и при животни. Стопаните на кучета да вземем за пример знаят какъв брой е значима здравината и чистотата на зъбите на техните правилни приятели. Затова е добре да са наясно, че третирането с кокосово олио няма да навреди по никакъв метод на домашните любимци, дори в противен случай. Първото и наложително нещо обаче е консултацията с ветеринарен доктор, който да удостовери или отхвърли благотворните свойства на продукта върху животното. Евентуален проблем може да възникне в неправилната доза на кокосовото олио или пък смесването му с други съставки, чиито дейности и противопоставяния не са известни.

По какъв брой и по какъв начин се употребява кокосовото олио?

Като вода за уста: За този случай нужната и задоволителна доза от продукта се равнява на към една чаена лъжичка, а методът на потребление е относително елементарен. Поставено в устата, кокосовото олио се оставя да се разтопи. Консистенцията би трябвало да е толкоз втечнена, че да стартира да се „ разлива ” напред-назад, сходно на вода за уста. Хубаво е жабуренето да трае няколко минути, с цел да се реализира оптимален резултат, след което олиото се изплюва.

Като паста за зъби: За изработката ѝ са нужни половин чаша кокосово олио, 15-30 капки ментово или лимоново олио и 2-3 супени лъжици хлебна сода. Всички съставки се смесват добре, до момента в който се получи мечтаната конструкция на най-обикновена паста. Използва се без характерно напътствие.

Заради всички изброени качества и преимущества коксовото олио все по-често се спряга за идната огромна стъпка в грижата за зъбите. Включвайки го в рутината си, човек взема решение да избере здравословната опция, която дава резултати, не по-малко ефикасни от останалите, струващи и вредящи доста повече.

Логично е обаче най-хубавата джука хигиена да бъде ефикасна тогава, когато е (вече) превърната в дълготраен блян и построен табиет. Затова и множеството експерти предлагат ограничението на захарта, одобрявана с храните и напитките. Друг съвет включва постоянното миене на зъбите след всяко хранене, като интервалът сред двете дейности би трябвало да е в границите на 30 минути. Времето преди или след този половин час рискува повече да навреди, в сравнение с да помогне в процесите на вярно разчистване.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР