Последният модел смартфон висок клас на Huawei - Mate 30,

...
Последният модел смартфон висок клас на Huawei - Mate 30,
Коментари Харесай

Huawei вече произвежда смартфони без американски чипове

Последният модел смарт телефон висок клас на Huawei - Mate 30, не съдържа елементи от Съединени американски щати. Това се споделя в отчет на швейцарската банка UBS и японската лаборатория Fomalhaut Techno Solutions. Телефонът, който компанията показа през септември тази година, е заменил чиповете от Intel и Qualcomm с холандския производител NXP Semiconductor и Kirin (чип, създаден от Huawei), се отбелязва в отчета.

По-рано тази година Съединени американски щати добави Huawei към листата с компании, които заплашват националната сигурност, като по този метод забрани на американски бизнеси да търгуват с китайския софтуерен производител. Така китайската компания бе принудена да спре да предлага услуги на Гугъл, както и да употребява чипове или патенти от американските Intel и Qualcomm.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики След като в последните седмици се заприказва договорка сред двете страни и за отпадане на митата и възбраните, голям брой американски компании побързаха да възобновят бизнеса си с Huawei, само че по всичко наподобява, че телекомуникационния конголемерат, който поръчва артикули на стойност от над 11 млрд, $ годишно от Съединени американски щати (по данни на Huawei), към този момент е построил различна индустриална линия, без да разчита на американски съставни елементи.

Новият модел на Huawei

Телефонът, който Huawei показа през септември е с 5G модул и закривен екран. Той разчита на магазина за приложения Huawei AppGallery, опция на недостъпните услуги на Гугъл, измежду които " приложението за приложения " Гугъл Play Store. Според Huawei, магазинът AppGallery има над 45 000 приложения и над 390 милиона дейни консуматори месечно по целия свят, само че на този стадий към момента не е конкуретноспособен на услугите, които Гугъл предлага.

Освен софтуерните промени, Huawei е заменил и съвсем всички хардуерни снабдители от Съединени американски щати. Чиповете, които компанията купуваше преди от Intel и Qualcomm в този момент ще създава вътрешно или ще взима от холандския производител на полупроводникови материали NXP Semiconductor. Усилвателите на мощ, предоставени от Qorvo или Skyworks, бяха сменени с чипове от HiSilicon, клон на Huawei, които също се занимава с дизайна и производството на интегрални схеми.

Ефектът

Така на процедура даже комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай да завърши през днешния ден, резултатите от нея са към този момент налице. Huawei избира да не разчита към този момент на някогашните си американски бизнес сътрудници. Очакванията бяха, че неналичието на услугите на Гугъл ще понижат търсенето за телефоните, само че досега по инфорамция на Huawei до в този момент са продадени над 7 млн бройки, a продажбата започва едвам през септември.

Продажбите са на телефона на неналичието на телефона от обичайно мощния европейски пазар. Китайският колос избра изобщо да не показва смарт телефона в Европа, откакто стана ясно, че той ще бъде с базова Android версия и без главните приложения на Гугъл. Най-големият проблем е точно магазинът Гугъл Play Store, от който се смъкват всички останали приложения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР