Последният филм, в който участва легендата на българското кино и

...
Последният филм, в който участва легендата на българското кино и
Коментари Харесай

Прожектират последния филм на Емилия Радева в нейна памет

Последният филм, в който взе участие легендата на българското кино и спектакъл Емилия Радева “Светецът мълния ” на журналиста Ангел Бончев ще бъде прожектиран на 30 и 31 май в кино “Влайкова ” в нейна памет от 19 часа.

 

С едноминутно безмълвие преди началото на прожекцията ще се засвидетелства уважението и обичта към Емилия Радева, която озвучава един от основните моменти във кино лентата “Светецът мълния ”. Тя се превъплъщава в ролята на майка Макария, която през 1950 година, намира мощите на свети великомъченик и вълшебник Ефрем Нови.

 

“Светецът мълния ” показва живота и дивните чудеса на един малко прочут светец у нас - Ефрем Нови. В лентата вземат участие десетки хора, допрени от светецът мълния, както е известен св. Ефрем в Гърция и Румъния. Филмът " Светецът мълния " прекатурва визиите ни за чудеса и религия.

 

Билети за прожекциите в памет на Емилия Радева, може да намерите на уеб страницата на създателя и режисьор на филма .

 

Емилия Радева умря на 11 май, 12 дни преди да навърши 91 години. Тя бе обичана актриса от генерации българи. Тя е известна с функциите си във филмите " Матриархат ", " Иконостасът " и " Сиромашка наслада ", както и сериала " Дом за нашите деца ". През 2003 година е наградена с медал " Стара планина " - I степен, " за приноса си за развиването на българското изкуство и просвета ".

 

През 2013 година получи " Аскеер " за изцяло творчество.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР