Последният ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед

...
Последният ден от седмицата ще започне със слънчево време. Следобед
Коментари Харесай

Жежка неделя, започва поредица от горещи дни

Последният ден от седмицата ще стартира със слънчево време. Следобед на изолирани места, най-вече в планинските региони, ще се развива купеста облачност и тук-там ще превали. Над останалата част от страната след обяд ще се задържи най-вече слънчево, а температурите ще се покачат. Вятърът в Дунавската низина още веднъж ще се усили до сдържан северен вятър, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Максималните температури ще се покачват и ще са сред 30-31°С. По-прохладно ще се задържи единствено в планинските региони и в региона на София – до 28°С, а най-горещо - в Дунавската низина и региона на Сандански и Пловдив – до 32-33°С.

Имайте поради, че в огромните градове през летните дни най-добре се усеща градския топлинен остров и действително температурата, в централната част на града ще е по-висока!

Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, тъй като топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми със здравето. През идващите часове се покачва и показателя от пожароопасност.

Времето по Черноморието - положителни условия за плаж

През нощта против неделя тук-там ще превали и прегърми, само че до сутринта явленията ще стихнат.

Неделният ден ще стартира с раздрана облачност.

През деня ще е най-вече слънчево и топло.

Максимални температури на въздуха – 28-29°С, на морската вода – 24°-26°.

Ще бъде прохладно, с сдържан северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Вълнението ще е 3 бала.

Времето в София

През нощта против неделя времето в столицата ще е най-вече ясно. Минималните температури ще се намалят и ще са сред 15°С. През деня ще е най-вече слънчево, само че до обяд. Следобед облачността краткотрайно ще се усили. Температурите едва ще се покачат и ще са към 31°С.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм. Около обяд в масивите от Западна и Южна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи - и мощен вятър от север. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 20°, на 2000 метра - към 16°.

Времето на Балканите

През идващите дни въздушната маса на Балканите ще остане постоянна и стоплянето ще продължи.

На доста места се чакат стойности от към 34-37°С, а в Северна Македония, Сърбия, Гърция и до 41°С. Очакваният интервал на високи температури ще увеличи показателя на пожароопасност, изключително над Югоизточна и Североизточна България, където през последните два месеца преваляванията са недостиг и ще следим засушване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР