Последният ден на работната седмица е – и това май

...
Последният ден на работната седмица е – и това май
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 19 октомври

Последният ден на работната седмица е – и това май е единствената същинска вест. Никой не е подал оставка, без значение какъв брой се е издънил или какъв брой не може да си понася съдружния сътрудник. А аргументите да не виждаме в никакъв случай повече някои обществени лица изплуват и от предишното, не се натрупат единствено в този момент.
Вестник " Сега "
Централен акцент на медията е припомнянето за поправката в Наказателния кодекс, поради която в случаи като убийството на Виктория Маринова килърът може да се размине с до 30 години затвор. Поправката беше утвърдена от ГЕРБ, „ Атака” и Синята коалиция през 2009 година – първият мандат на Бойко Борисов. А самият Борисов тогава даде обещание, че ще види по какъв начин по този начин тази корекция е имало, откакто още тогава имаше митинги на родственици на грубо убити хора. Явно към момента ревизира.
Вестник " 24 часа "
Медията обръща внимание, че кметът на София Йорданка Фандъкова е изпратила апел до държавната администрация и бизнеса да не употребява коли в столицата ан 16 ноември. Друг акцент е финансов сигнал номер едно в Европа – кражбата на 55 милиарда евро от бюджетите на Германия, Франция, Испания, Италия, Холандия, Белгия, Дания, Австрия, Норвегия и Швейцария. Това е станало посредством данъчна машинация – погашение на възобновяване на налози за покупки и продажби на акции в границите на единствено едно сдружение, което е ставало повече от един път, тъй като промяната на собствеността е била толкоз бърза (в рамките на часове), че данъчните не са могли да проследят както би трябвало нещата. За създател на схемата се сочи някогашният немски данъчен контрольор Хано Бергер.
Вестник " Труд "
Вестникът се концентрира върху повишаването на „ Гражданска отговорност”, като предвижда, че следващата година тя може да нарастне три пъти. Причината – решението на Върховен административен съд за обезщетение при злополука да претендират по-широк кръг родственици и близки на потърпевшия, в това число такива, които могат да потвърдят мощна прочувствена връзка. Затова ръководителят на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова пресмята, че повишаването на застраховката би трябвало да стане тройно, с цел да може да се заплащат компенсации.
Вестник " Монитор "
Централната тематика на вестника е какъв брой коства зимнината. Сметката на медията е 300 лв.. Според изчисленията, най-вече бихме икономисали от затварянето в буркани на мешаните салати и краставичките. Домашното подготвяне на 24 елементарни буркана с царска туршия, по един за всяка седмица до края на зимата, в този момент биха ни коствали най-вече 20 лева По магазините цената е 3 лв.. Домашната консерва от домати в края на втората десетдневка на октомври също би ни излязла към 2 пъти по-евтина. Все още по сергиите може да се намерят изостанали домати за консерви по 1,00 - 1,20 лева./кг. На тази цена един буркан от 800 грама би ни коствал на същата цена. По магазините опаковките с двойно по-малък грамаж потеглят от 1,15 лева и стигат до най-малко 2 пъти въпросната цена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР