Последните няколко десетилетия могат да бъдат определени като доста динамични

...
Последните няколко десетилетия могат да бъдат определени като доста динамични
Коментари Харесай

От бейби бумърите до Генерация Z: Думите срещу делата

Последните няколко десетилетия могат да бъдат избрани като много динамични във всеки един публичен аспект.

Всяко потомство не харесва по-новото по традиция и го смята за по-различно и разкрепостено, а действията на младите постоянно са неразбираеми за по-възрастните. Да, само че в действителност толкоз разнообразни ли са едните от другите и по какъв начин съумяват да повлияят изцяло на публичните настройки?

Едните са построили предишния век, другите са дали началото на новия, а третите са бъдещето ни. Какво знаем и не знаем за бейби бумърите, потомство Х, милениълите и потомство Z?

Какво ги разграничава и по какъв начин си взаимодействат другите поколения, изграждайки обществото, това следва да разгледаме в идващите редове.

Бейби бумъри – бунтарите, които се изправиха против открития ред (1946-1964 г.)

Когато чуем бейби бумъри определно се сещаме преди всичко за протест, огромни промени и безредица. След затишието около войните и установяването на ред, при тях въздействие оказва предпочитание за разчупване на нормите, на уреденото усещане за взаимоотношения и триумф.

Бейби бумърите несъмнено дават началото на нещо ново, като съумяват да прокарат безпорядък в нежния социум от това време. При тях желанията надвиват над усещанията, само че уважението към момента е прекомерно мощно.

Това довежда до усилване на смисъла на работния развой, на постигането на задачите, без значение от пола и излизане от възприетите показа за ред. Именно тогава придобива по-силен смисъл действието като мотор, макар съзидателната мощ на мисълта и думите.

Поколение X – работохолиците, отдадени на салдото (1965-1980 г.)

Поколение Х може да отминава по значение в наши дни, спрямо милениълите, само че доста огромна част от работната нравственос и правила, които виждаме през днешния ден са изградени точно от тях.

Те определно знаят какво значи да действаш и да работиш за това, което имаш, само че по какъв метод това е повлияло на усещането за общество?

Всъщност потомство Х има доста мощна социална принадлежност, държи на традициите, фамилията и всички устои, които през днешния ден малко или доста са към този момент остарели. Въпреки това, те се отличават с балансираност по отношение на вземането на решения и колкото и дейни да са, тази им черта пречи да работят бързо и импулсивно, което малко или доста възпира процеса по развиване.

Поколение Y (Милениъли) – иноваторите, които градят света през 21 век (1980-1996г.)

Милениълите са младите възрастни сега, които са в разцвета на силите си и съставляват ядрото, най-силната част от обществото. Те се отличават с положителното си обучение, множеството благоприятни условия, които са отворени пред тях, само че в това време носят някои от характерностите на предишния век.

Милениълите обаче, също като бейби бумърите, са по-скоро непокорен настроени и обичат да основават и дават началото на иноваторски течения и артикули. Поколение Y има далеч по-добра опция да го осъществя от бунтарите на предишния век, тъй като те са имали опция да израснат с технологиите и да се развият като характери заедно с тях.

Този аспект често не се харесва дотам на потомство Х, само че точно в това се корени хубостта на измененията.

Поколение Z – модерните цифровизирани деца на новия век (1997-2012г.)

Поколение Z несъмнено е най-обсъжданото през последните години, тъй като то включва актуалните деца, младежи и младите възрастни, които занапред се сблъскват с същинския образ на живота.

Те не са просто свързани с технологиите, те като че ли се раждат с телефон в ръка и знаят доста добре по какъв начин да употребяват технологиите в своя изгода. Това несъмнено въздейства доста на метода им на живот и на способите им за връзка, образование и в даден стадий - на работа.

Вече всичко е цифрово – срещите се уговарят онлайн и се случват постоянно онлайн. Пазаруването и заниманието е онлайн, което поражда въпроса: Измести ли кликът онлайн действието в материалната среда?

При миналите четири генерации следим последователност на отдадеността към индивида и понижаване на тази към обществото, което се отразява и във взаимоотношенията им. Гръмките думи като че ли губят своето значение, тъй като към този момент е още по-лесно да кажеш нещо и доста по-трудно да го покажеш.

Затова, идните поколения и развиващата се в сегашното – Поколение Z, следва да поработят върху действието, с което градят света, околната среда и самите себе си. Защото това е бъдещето!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР