Последните надежди на родителите на 6-годишния Марти от Сандански, който

...
Последните надежди на родителите на 6-годишния Марти от Сандански, който
Коментари Харесай

Шофьорът, оставил Марти завинаги на 6 г. от Сандански, се размина с условна присъда

Последните очаквания на родителите на 6-годишния Марти от Сандански, който беше прегазен пред дома му, са попарени – последната инстанция на съда реши водачът да получи условна присъда.

На 25 юли 2018 година автомобил профучава по стръмната улица, удря две коли, а след тях и играещото пред дома си дете. Марти остава на 6. Година и половина по-късно водачът Стойко Янев влиза в съда.

„ Нелепа случайност, ВиК най-малко да бяха поставили знак и нямаше да мина оттова, щях да си мина по улица „ Пирин “ и по идната пресечка, а в този момент нямаше да сме тук. Нито ограждение, нито знак. Съжалявам доста “, сподели подсъдимият водач.

След три инстанции Янев е наказан – условно. Майката на починалото дете Мирослава Ставрева съобщи, че е очаквала друго развиване на делото и ефикасна присъда. Тя изясни, че на първа инстанция присъдата е била още веднъж условна, апелативният съд е дал на водача три години ефикасна присъда, а висшият – пет години условно.

„ Убийците на пътя остават ненаказани, не тъй като нямаме закони, а поради член 54 от Наказателния кодекс, който разрешава да се дават тези условни присъди за смекчаващи виновността условия. Когато извършиш такова закононарушение без алкохол или опиати, автоматизирано получаваш условна присъда “, сподели Мирослава. Жената посочи, че ще се бори за смяна на закона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР