Последните дни руските сили, окупирали украинския Херсонски регион в южната

...
Последните дни руските сили, окупирали украинския Херсонски регион в южната
Коментари Харесай

Карти показват руските загуби в Херсонска област ВИДЕО+СНИМКИ

Последните дни съветските сили, окупирали украинския Херсонски район в южната част на Черно море, са претърпели съществени териториални загуби от войските на Киев, демонстрират карти, оповестени от министерството на защитата на Москва.

Картите, включени в ежедневния боен брифинг през днешния ден, демонстрират, че съветските сили към този момент не управляват село Дудчани на западния бряг на река Днепър, където украинските сили се стремят да си върнат териториите, завзети при започване на офанзивата на Москва.

В североизточната Харковска област картите на министерството на защитата демонстрираха, че съветските сили са напуснали позициите си на западния бряг на река Оскил вследствие на контраофанзивата на киевската войска този месец.

В изказване украинските военни настояват, че съветските сили в Херсон са " деморализирани " и отстъпват от позициите си, като унищожават след себе си хранилища за муниции и мостове.



" Всичко това е за да се забави настъплението на нашите войски ", се споделя в изказването на Министерството на защитата.

Заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Евгений Енин съобщи, че украинските сили са си върнали 50 града и села в Херсон, без да прецизира по кое време, осведоми " Дарик ". В изказване украинските военни настояват, че съветските сили в Херсон са " деморализирани " и отстъпват от позициите си, като унищожават след себе си хранилища за муниции и мостове.



" Всичко това е за да се забави настъплението на нашите войски ", се споделя в изказването на Министерството на защитата.

Заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Евгений Енин съобщи, че украинските сили са си върнали 50 града и села в Херсон, без да прецизира по кое време.

Russian media Rybar`s latest map shows how dire the situation is in northern Kherson for Russia. These maps are 4 hours apart.
— Kyle Glen (@KyleJGlen)

От няколко седмици силите на Киев постепенно отвоюват територии в Херсон, само че през последните дни настъплението се форсира. С население от един милион души преди войната Херсон е основен селскостопански регион и съставлява входна врата към Кримския полуостров. Главният му град, също наименуван Херсон, беше един от първите, които паднаха под ударите на съветските сили.

Миналата седмица Кремъл публично анексира района дружно с още три други, макар че съветските войски не го управляват изцяло.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР