Последните часове на футболния трансферен прозорец не родиха голямата новина.

...
Последните часове на футболния трансферен прозорец не родиха голямата новина.
Коментари Харесай

"Галактическите" ще играят в ПСЖ, Реал получи урок по достойнство

Последните часове на футболния трансферен прозорец не родиха огромната вест. Килиан Мбапе остава в Пари Сен Жермен, макар неколкодневните обезверени напъни на Реал (Мадрид) да го купи. Вместо да е прехвърлянето на годината, той се трансформира в неосъществената договорка на годината.
Оттук и другата оригиналност - през този сезон ПСЖ ще бъде тимът с най-силното нахлуване в света, в него Мбапе ще играе дружно с Лионел Меси и Неймар. Подобна наудържима тройка имаше в Барселона преди години, когато до Меси и Неймар играеше Суарес и отборът помиташе противниците си. Огромният капацитет на парижани се добавя от привличането на Серхио Рамос, чието наличие допуска укрепване на отбраната. А на вратата е Джанлуиджи Донарума - един от героите на европейското състезание. Любопитно е дали това групиране на гении ще даде резултати на терена, или ще се появи напрежение, както от време на време се случва в такива обстановки. Дисбаланси има - да вземем за пример Меси е със заплата, двойно по-голяма от тази на Мбапе. Впрочем, Меси и Неймар отсега нататък ще са играчите с най-високите хонорари изобщо - аржентинецът ще получава по 1,325 млн. евро седмично, а Мбапе - по 566 000. Обаче клубът не е отговорен - съгласно " Паризиен ", Килиан самичък е отказал предлагането да удължи контракта си против 45 милиона чисти на година. Което удостоверява, че следващата година ще си тръгне.

Във всеки случай френският тим остава фактор, в това число в Шампионската лига, където предходната година беше финалист, а през тази пролет доближи до полуфиналите. След Манчестър Сити, Пари Сен Жермен е другият, който потвърждава, че да нямаш велико минало зад тила си не е минус, в случай че разполагаш с пари и добър мениджмънт. И на двете места арабските вложения - от Емирствата и от Катар, дават положителни резултати. Поредното доказателство е твърдостта, която президентът Насер Ал-Хелаифи показва към съблазнителните оферти  на Реал. Той даже подцени обстоятелството, че през идната година ще би трябвало да се раздели с Мбапе без пари, в случай, че в този момент можеше да вземе за него 200 милиона. „ Видяхме по какъв начин достолепието е по-важно от тлъстите пачки “ написа в заглавие на коментара си Алфредо Реланьо от „ Апелативен съд “. Съответно Флорентино Перес получи урок, че парите не са всичко на този свят. Така през идващите месеци " Галактическите " няма да са на " Сантяго Бернабеу ", а в „ Пари Сен Катар “, както го дефинира Хорхе Валдано, в този момент коментатор.
Най-сериозният трансфер от последните часове на трансферния прозорец беше и последният осъществен хронологично - той е също на френски национал. Антоан Гризман се завърна в Атлетико. Дюшекчиите направиха удара на лятото от финансова позиция. Нападателят, който клубът продаде на Барселона през 2019-та за 120 млн. евро и който в този момент е с пазарна цена 60 милиона съгласно " Трансфермаркт ", беше взет чартърен до идващото лято. А Барса от своя страна удари дъното. Клубът, който от 2014 до 2019 година е похарчил близо един милиард за прехвърляния (по калкулации на Саймън Купър от Файненшъл таймс), беше завършен финансово от пандемията и е заставен да обира трохите.
Лятото беше белязано от едновременното овакантяване на техните клубове на суперзвездите през последното десетилетие - " безплатния " след свободен трансфер Меси и Кристиано Роналдо. Кои са играчите, натоварени с непостижимата задача да бъдат техните заместници? В Барселона отговорността да се трансформира в голова машина се пада на Мемфис Депай. Той пристигна като свободен сътрудник от френския Лион - то различен вид нямаше, и в досегашните 3 мача в испанското състезание има 2 гола и асистенция. В Ювентус ще разчитат на Мойсе Кийн - някогашен младеж, който беше притеглен чартърен от Евертън за два сезона против 7 млн. евро, с алтернатива да бъде изплатен против 28 милиона.
В умозаключение, най-скъпият трансфер през лятото - малко изненадващо - е на Джак Грийлиш. За него Манчестър Сити заплати на Астън Вила 117,5 милиона. По страни в Англия също са най-щедрите - там елитните клубове са похарчили общо един милиард и 330 милиона евро. Следват италианските с 552 милиона, немските с 416 милиона, френските с 356 милиона и най-после са испанските с 292 милиона и половина. Логично предвид на финансовите ограничавания в Барса и Реал Мадрид. Изчисленията са на испанския " Марка ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР