Последните 3 години те направиха всичко възможно да фалира Булгаргаз“,

...
Последните 3 години те направиха всичко възможно да фалира Булгаргаз“,
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе доклада за „Боташ“: 10 месеца ПП „не са си мръднали пръста“, че плащаме милиони на ден

Последните 3 години те направиха всичко допустимо да банкрутира „ Булгаргаз “, с цел да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес “
За да приключа политическите спекулации внесох отчета за „ Боташ “. Това разгласи депутатът от ГЕРБ и ръководител на Временната комисия за проблема Жечо Станков пред медиите в Народното събрание.

ГЕРБ постоянно е имал интерес този отчет да види бял свят, тъй като по времето на ГЕРБ таксите бяха десетократно по-малки от тези, които се заплащат сега. По времето на държавното управление на Денков, 10 месеца се вижда, че не са създали нищо по въпроса това да се промени. Стотици милиони на българските данъкоплатци са изтекли. Още на 3 август Денков споделя: „ Има пожари, с които се бори, като един от тях е договорът с „ Боташ “. От 3 август до ден сегашен питайте Денков какво е направил, какъв брой пъти е вдигнал телефона, какъв брой договаряния е провел? Никакви “, попита Станков.

Депутатът добави, че по времето на държавното управление на Кирил Петков, когато стопират газовите доставки от „ Газпром “, кабинетът продължава да заплаща десетки милиони на компанията за потенциал по тръбата, макар, че не тече газ.

„ Внасяйки отчета, видях, че има сътрудници от „ Продължаваме промяната “, които не са го разписали “, посочи Станков.

Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) означи, че отчетът се внася без да е налице правното мнение на „ Български енергиен холдинг “ (БЕХ). От страна на БЕХ беше отправено документално искане този отчет да им бъде възложен, с цел да могат те да се произнесат, защото смятат, че съществува евентуален риск за отбрана на националния веществен интерес поради информацията, акцентира тя. По думите ѝ министър председателят Денков дължи отговор на българското общество какво е направил неговият енергиен министър, с цел да отбрани ползите на България по този контракт.

„ Освен че нищо не направиха, в този момент слагат под заплаха финансовия интерес на България с това, че не изчакаха правното мнение на БЕХ. Безотговорно държание на ПП-ДБ и на предходното държавно управление на Николай Денков “, сподели Теменужка Петкова.

„ Политическа партия се държат като че ли са паднали от небето. Договорът с „ Боташ “ се трансформира не от Народното събрание, а от държавното управление “, уточни Делян Добрев (ГЕРБ-СДС). Той разяснява, че 10 месеца „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) са имали цялата власт в това държавно управление и са знаели, че плащаме милиони дневно, само че „ не са си мръднали пръста “. Добрев сподели, че след тяхното тригодишно ръководство са докарали преднамерено „ Булгаргаз “ пред банкрут. По думите му най-големият им спонсор е вторият максимален търговец в България. През тези 10 месеца те си кротуваха за контракта с „ Боташ “, с цел да може „ Булгаргаз “ да загуби стотици милиони и пазарен дял и техният спонсор да им вземе бизнеса, добави Добрев.

„ Днес ми споделят къде бил докалдът – при пътната карта. Въпросът не е в отчета. Последните 3 години те направиха всичко допустимо да банкрутира „ Булгаргаз “, с цел да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес “.

По думите на Делян Добрев, в случай че „ Боташ “ осъдят България - те няма да осъдят страната, а „ Булгаргаз “, който така и така е пред банкрут. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР