Последна информация за пандемията за 18 юли 2022 г., представи

...
Последна информация за пандемията за 18 юли 2022 г., представи
Коментари Харесай

Пазете се вече! Тръгваме към 2000 случая на ден

Последна информация за пандемията за 18 юли 2022 година, показа математикът проф. Николай Витанов на стената си във Фейсбук.

" Юли върви умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи. Болниците няма да се изпълнят през август месец, " с тези думи той успокои за актуалната обстановка с вируса.

Ето какво гласи цялата прогноза:

„ Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Сценарият „ Синьо лято “ си отпътува съгласно прогнозата на 60-тия ден, на 15 юли, Вече сме в сюжет Празни лечебни заведения, ден 3. Очаквана период на непоклатимост на сюжета – най-малко 45 дни.

Питате, какъва е 14-дневната заболеваемост през днешния ден. Тя е 167.31 на 100 000. Има да пораства.

Да обсъдим нещо значимо. Кога да почвате да се притеснявате, че може да се наложат по-съществени ограничения? За дадена област – когато заболеваемостта тръгне да наближава 400 на 100 000. За страната – също когато 14 дневната заболеваемост тръгне да наближава 400 на 100 000. Далеч сме още от това – на 167 на 100 000 сме.

А може ли да не се разминат по-сериозните ограничения? Може, от нас си зависи. Ако забелязвате какво приказвам по малките екрани, приказвам, че тази седмица ще сме В ОКОЛНОСТ на 2000 инфектирани дневно и че по-късно ЩЕ ПОГЛЕДНЕМ КЪМ 3000 НОВИ СЛУЧАЯ НАДЕН. И най-после споделих, че ПРИ ТЕКУЩИТЕ УСЛОВИЯ НЕ МОЖЕМ ДА ИЗДЪРЖИМ ПОВЕЧЕ ОТ 4500 СЛУЧАЯ НА ДЕН ЗА НЯКОЛКО ДНИ. Тук особено обяснение, изключително за готовите да крякат юрдеци.

1. Казах, че ще погледнем към 3000 случая наден, а не, че ще достигнем 3000 нови случая дневно. Защо го споделих по този начин? Защото може и да не ги достигнем – има вид, при който се пазим и се постановат минимални ограничения, които сработват и тръшват върницата преди да е стигнала 3000 инфектирани дневно. Това се пробва да направи в този момент здравната система, с цел да имаме спокоен август месец.

2. Това за 4500 дневно. Опашките към Гърция не понижават, нали по този начин. Успоредно с това ревем, че отново щяло да има ограничения. Юрдешката работа е следната: Аз да си върша каквото си желая, пък като надробя кашата, ще плача, че различен ми е отговорен. Ами в случай че надробите кашата и не помогнете на отбранителната линия да спре вируса преди да стигнат 3000 новите случаи наден, отиваме на отбранителната линия 4500 дневно. Там към този момент ще има по-сериозни ограничения и доста сериозен юрдешки плач. От тия, дето ще са взели участие в надробяването на кашата.

Това е ситуацията. Предупредени сте, пък правете каквото желаете. Не ми е работа да ви натрапвам ограничения, не ми е работа да ви давам ум какво да превите и по какъв начин деа се пазите. Мога да ви кажа единствено: пазете се. И толкова. Пологнете на здравната система да спре вълницата преди 3000 нови случая дневно. Тогава ще ви кажа: БРАВО! Изтървате обстановката с над 3000 случая дневно. Тогава, кой каквото си надроби, това ще си сърба.

Добре, нататък.

Лятната вълница си напредва, тъкмо съгласно прогнозите

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. ОТКЪДЕ МОЖЕ ДА СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО? От Гърция и западна Европа. Там модифицираният Омикрон си бушува. Внасяме си.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 108 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.27.

Такова беше и упованието – да надмине 1.00. Разбрахме се – като не ви харесва това число, което не съм го измислил аз, хващате и измисляте по-добро.

Писах ви, пиша и отново – чаках цифрата да надмине 1.00, което значи, че се чака болестта да спре да се свива. Нещо не ревете в този момент, че тревожа хората. Защото закъсняхте, прогнозата към този момент се сбъдна, хората по този начин и не схванаха, че ги тревожа.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.33

София-град - 0.38

Пловдив - 0.29

Бургас - 0.43

Варна - 0.45

По южните граници

Благоевград - 0.22

Кърджали - 0.48

Смолян - 0.23

Хасково - 0.34

Ямбол – 0.36

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - няма проблеми. Индексите са под 1, няма дифузно разпространяване.

За страната, показателят е към 3 пъти под сериозната стойност. Засега, аргументи за безпокойствие няма. Но би трябвало да сме деликатни. Посоката на цената на показателя е – нагоре. Нали помните – преди месец беше към 10 пъти под сериозната стойност. Дифузното разпространяване още го няма, само че клъстерното към този момент е много публикувано. Къде – в огромните градове. По южните граници обстановката е малко по-спокойна, само че и там вносът от юг набира скорост.

Тук общоприетото предизвестие – Надхвърлихме 1000 случая наден. Тръгваме към 2000 случая дневно. През тази седмица се чака да сме в местност на 2000. Пазете се към този момент, изключително в огромните градове, където има доста хора, събрани на едно място.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 108 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Прогнозата беше да издържи 100 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. ИЗДЪРЖА. ПРЕДСКАЗАНИЕТО съдебна експертиза СБЪДНА.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 2л5 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 2.5 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.37. Тук – към 3 пъти под сериозната стойност.

Спокойно е. Писах ви – средата на юли ще е умерено. После отново ще е умерено – ще има много случаи, само че здравната система се чака да издържи и лечебните заведения да не се изпълнят.

За сведение - показателите в още няколко области

Търговище - 0.23

Велико Търново -0.17

Видин - 0.22

Враца - 0.29

Габрово – 0.34

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Обстановката вътре в страната, където са по-малките области, е спокойна. Стойностите са 2.5 до 5 пъти под сериозната стойност. Във Велико Търново дори 6 пъти под сериозната стойност. Няма дифузно разпространяване на вируса. Никъде из страната. Това е добре.

Нали виждате – показателите ви споделят точна какво е ситуацията в съответната област и ще ви кажат по кое време ще пламне дифузното разпространяване. Това може да се предвижда и да се взимат ограничения.

ТОВА И Е ЦАКАТА НА ТАЯ ВЪЛНИЦА – ПРОСТО НЕ ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ПОЗВОЛИ НА ДИФУЗНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ДА ПЛАМНЕ. И ЩЕ Я ОТБИЕМ. АМА И ОТ Върховен административен съд ЗАВИСИ. ПОМОГНЕТЕ НА ЗДРАВНАТАСИСТЕМА ДА СПРЕ ВЪЛНАТА ПРЕДИ ДОСТИГАНЕ НА 3000 СЛУЧАЯ НАД ЕН. И ЩЕ СИ КАРАТА СПОКОЕН АВГУСТ, БЕЗ МЕРКИ, БЕЗ МАСКИ И СЪС СПАДАЩ БРОЙ НОВИ СЛУЧАИ НАДЕН.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да стартира леко повишение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 32

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

Няма и 10%

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 597

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000

Тук сме към 12%

Не се чака да я стигнем заетостта за дестабилизиране на сюжета „ Празни лечебни заведения “ до края на август.

„ Празни лечебни заведения “ няма да се дестабилизира да края на лятото. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се. Господ е наш човек, подава ни ръка да изкараме умерено лято. Но в кошарата няма да ни вкара. От нас си зависи.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Писах ви - като пристигна „ Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. „ Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 108 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарий " Синьото лято " си отиде навръх инструкции дан при указаните параметри на заболеваемостта. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни болрници “ е постоянен.

Дифузното разпространяване към този момент е добре угасено.

Прогнозата я знаете - това ще продължи. Юли върви умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи, Болниците няма да се изпълнят. И през август месец.

Помагайте да тръшнем вълницата преди да е стигнала 3000 нови случая наден и да си гледаме кефа.

ВНИМАВАЙТЕ В ГЪРЦИЯ.

7. Днес – картата на 14 дневната заболеваемост. София-град, Варна и Бургас. Там би трябвало да внимавате повечко да не забършите вируса.

С ДВЕ ДУМИ

1. ЛЯТНА ВЪЛНИЦА Е ТУК. ОБСТАНОВКАТА Е СПОКОЙНА, ТЪЙ КАТО ВЪЛНИЦАТА Я ОЧАКВАХМЕ И ПРЕДУПРЕДИХМЕ НАВРЕМЕ

2. ПРИ НАД 1000 НОВИ СЛУЧАЯ НА ДЕН Е ДОБРЕ ДА съдебна техническа експертиза С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ. СЛУЧИ съдебна експертиза ВЕЧЕ – ВНИММАВАЙТЕ. ОТИВАМЕ КЪМ 2000 СЛУЧАЯ НА ДЕН. ОЧАКВАНО ПРИСТИГАНЕ В ОКОЛНОСТ НА 2000 СЛУЧАЯ НА ДЕН – ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА.

3. ЗАСЕГА ПРИЧИНИ ЗА БЕЗПОКОЙСТВО НЯМА. СЦЕНАРИЙ „ ПРАЗНИ БОЛНИЦИ “. АКО съдебномедицинска експертиза ТАРИКАТАИ, ЩЕ СПРЕМ ВЪЛНАТА ПРЕДИ ДА СТИГНАЛА 3000 НОВИ СЛУЧАЯ НА ДЕН.

4. ТРЪГВАМЕ ОТ МНОГО НИСКА БАЗА. НЯМА ДИФУЗНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ. ЗАТОВА БРОЯТ НА СЛУЧАИТЕ У НАС Е МНОГО ПО-МАЛЪК ОТ БРОЯ НА СЛУЧАИТЕ В ДРУГИ СТРАНИ. ВНИМАВАЙТЕ КАТО ХОДИТЕ В ЧУЖБИНА!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР