Последиците от неизплащането на някои дългове преди други могат да

...
Последиците от неизплащането на някои дългове преди други могат да
Коментари Харесай

Съвети при невъзможност за обслужване на кредит

Последиците от неизплащането на някои задължения преди други могат да бъдат съществени. Така че, в случай че се борите да изплащате в точния момент, би трябвало да разгледате всичките си задължения и да ги разделите на: предпочитани задължения, неприоритетни задължения и незабавни задължения.

Ако сте изправени пред неочаквана незабавна обстановка, като да вземем за пример: правосъден иск, деяние на правосъдния реализатор, или просрочие по ипотека или различен заем и значимо да вземете незабавно безвъзмезден, самостоятелен съвет от за дългът, с цел да можете да се справите бързо и дейно.

Някои кредитни съветници ще могат да беседват със съда, правосъдния реализатор или кредитора от ваше име. Ако желаете някой да направи това вместо вас, проверете дали ще може. Те също по този начин ще ви посъветват какво да вършиме по-нататък.

Важно е постоянно да се явявате на правосъдно съвещание, в случай че по този начин или другояче сте изпаднали в обстановка, която го постанова. Това ви дава опция да постигнете съглашение.

Ако не отидете, решението може да бъде взето, без да се вземе поради информацията за вашата обстановка и състояние. Ако сте там, можете да кажете на съда какво се случва и това може да им помогне, да вземат решение, което е по-добро за вас.

Някои съдилища употребяват консултантски организации, които ще могат да ви дадат някои препоръки в последния миг какво да вършиме.

Ако би трябвало да влезете в съда до 24 часа, попитайте дали има някой, с който можете да говорите, преди делото ви да бъде прегледано.

Има правила, които би трябвало да следвате, в случай че имате няколко дълга и свободни пари, с цел да започнете да ги изплащате. Всичко, което можете да си позволите да платите за задълженията си, би трябвало да бъде разпределено заслужено сред вашите кредитори.

Важно е да извършите това, тъй като в случай че не съумеете да се справите с заплащанията и би трябвало да намерите публично решение на дълга, може да не сте в положение да сключите някои съглашения (като неплатежоспособност или заповед за облекчение на дълга), в случай че имате дава приоритет на избрани кредитори пред други.

Добра концепция е първо да говорите с кредитен консултант, преди да се съгласите да правите заплащания на хора, на които дължите пари.

Източник:

Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР