Посланиците на страните от ЕС, САЩ, Великобритания, Израел, Япония, Канада,

...
Посланиците на страните от ЕС, САЩ, Великобритания, Израел, Япония, Канада,
Коментари Харесай

Посланици у нас с обща позиция срещу езика на омразата след остър призив на депутатка

Посланиците на страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, Израел, Япония, Канада, Албания, Австралия и Грузия в България разгласиха общи позиции , с които осъждат езика на омразата и заканите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на Съединени американски щати, отправени от български депутат. 

Повод за позицията стана обява на депутата от " Възраждане " Елена Гунчева във Фейсбук, който по-късно беше изтрита. В нея тя написа, че Русия разполага с оръжия, с които „ може да улучи Министерски съвет “, в случай че българското държавно управление реши да изпрати военна помощ на Украйна. : “Не се отчайвайте, има някаква вяра - Русия има високо точкови оръжия, тъй че тъкмо може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата ”, написа и по-късно изтри тя. 

Още в понеделник посланиците от Европейски Съюз разгласиха обръщение, че което назовават думите на Гунчева " неизвиними ": " Ние сме обединени в убеждението си, че речта на омразата не може да има място в нашите общества ", се споделя в позицията. 



Дипломатите декларират и поддръжка за решението на ръководителя на 47-ото Народно заседание Никола Минчев да осъди държанието на Гунчева с декларация. 



" По мотив апелите на български депутат за офанзива с оръжие към министър-председателя и дипломат, упълномощен у нас, декларирам, че сходни изяви са недостойни и неприемливи за член на българското Народно заседание . Призивът към принуждение не може да бъде оневинен с нищо. Всички депутати дължат почитание на висшите държавни представители, както и на дипломатите съгласно чл.29 на Виенската спогодба ", написа и Минчев в формалната страница на Народното събрание във фейсбук. 

Днес беше оповестена и още една позиция със сходно обръщение от страна на посланиците на Съединени американски щати, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Англия.

" Присъединяваме се към сътрудниците от Европейски Съюз в осъждането на заканите с принуждение против членове на Министерския съвет и против американския дипломат от страна на член на българския парламент. Подобни закани нямат опрощение и сме единни в ясната си позиция, че езикът на омразата няма място в нашите общества ", написа в късата декларация. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР