Посланиците на Русия и Беларус няма да присъстват на първото

...
Посланиците на Русия и Беларус няма да присъстват на първото
Коментари Харесай

Решено - Митрофанова няма да присъства на откриването на парламента

Посланиците на Русия и Беларус няма да участват на първото съвещание на 48-ото Народно заседание идната сряда. Това взеха решение депутатите след изключителна среща в Народното събрание.

Срещата бе по самодейност на " Демократична България ".

" На днешната среща болшинството от политическите партии поддържаха нашето предложение посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова и краткотрайно ръководещият посолството на Беларус в България Никита Лешуков да не бъдат поканени на тържественото съвещание на 48-ото Народно заседание ".

Това заяви след края на срещата Надежда Йорданова от " Демократична България ".

На влизане в Народното събрание Георги Самандов от " Български напредък " съобщи, че има протокол и той следва да се съблюдава. Според него би трябвало да се поканят всички дипломати.

" Нашата позиция е ясна. Митрофанова няма място в Народното събрание ", сподели Хамид Хамид (ДПС).

Скандалът към проблема се заформи във вторник, когато в Народно събрание се организира неофициална организационна среща за съставяне на новия парламент. От администрацията на Народно събрание тогава предложили лист с гостите, които да получат предложения, в който попадало и името на Елеонора Митрофанова. От " Демократична България " настояли Митрофанова да не бъде канена, като това предложение не подкрепено единствено от " Продължаваме промяната ".

След като абсурдът излезе в медиите, и от ГЕРБ-СДС изпратиха позиция, в която се споделя, че партията е " е срещу наличието на посланика на Руската Федерация в България Елеонора Митрофанова на първото съвещание ".

Очаквайте детайлности!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР