Посланиците на Европейския съюз съгласуваха шестия пакет санкции срещу Русия

...
Посланиците на Европейския съюз съгласуваха шестия пакет санкции срещу Русия
Коментари Харесай

ЕС въведе нови санкции срещу Русия

" Посланиците на Европейския съюз съгласуваха шестия пакет наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна ", съобщи АП.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5754
" Дипломатите реализираха съглашение за прекъсване на вноса на съветски петрол, превозен по море ", добави снетовната осведомителна организация.

" Една от най-големите съветски банки " Сбербанк " ще бъде изключена от интернационалната система за обмяна на финансова информация SWIFT. Същите ограничения ще бъдат наложени на още две съветски и една беларуска банка ", уточни още медията.

" Европейски Съюз ще ускори рестриктивните мерки за вноса в Русия на артикули на химическата индустрия и на високи технологии ", добави АП.

" Също по този начин Брюксел ще наложи възбрана за предавания на три основани в Москва медии на територията на 27-те ", добави медията.

" Разширява се и описът на физическите лица, на които ще им бъде неразрешен достъпът до страните от Европейски Съюз. Сред тях обаче не е патриархатът на  Руската православна черква Кирил. Религиозният лидер е измежду най-яростните поддръжници на нашествието на Москва. Срещу санкционирането на Кирил се разгласи Унгария ", уточни още АП.

" Подробният лист със наказания ще бъде оповестен на следващия ден в Официалния вестник на Европейски Съюз и рестриктивните мерки ще влязат в действие на 3 юни ", означи организацията.

От началото на войната на Русия против Украйна Европейски Съюз наложи пет пакета наказания. Те включваха възбрана за пътувания на свързани с Кремъл физически лица, запориране на техни активи, изключване на банкови институции от SWIFT, експорт за Русия на избрани артикули и други.

Брюксел също наложи ембарго върху износа от Русия на храни и питиета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР