Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко призова НАТО за

...
Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко призова НАТО за
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Водим смъртна битка с агресора, призовавам НАТО за военна помощ

Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко прикани НАТО за военна помощ - доставки на оръжия, каски, бронирани жилетки, системи за противовъздушна защита и затваряне на въздушното пространство над Украйна.

Това съобщи той пред водача на ГЕРБ Бойко Борисов, с който се срещнаха в централата на партията.

" Водим смъртна борба с агресора, която загрозява съществуването на Украйна. Всеки ден и всеки час умира цивилно население. Ние ще се бием до послена капка кръв и ще пазиме всемирен идеали. На земя сполучливо отбиваме всички офанзиви, само че въпросът стои с особена тежест в небето. То трявба да бъде затворено, тъй като там приемуществото на агресора е голямо. Важен е въпросът за затваряне на въздушното пространство на Украйна от страна на НАТО. Въпрос на живот и гибел ", сподели Москаленко пред Борисов и изясни, че Мариупол е опустошен на 80%, а два блока са изумени единствено за през днешния ден в Киев.

Това извъртане на парвителството не ми харесва. Държат се все едно не сме в НАТО и Европейски Съюз. Вчера, до момента в който европейските министър председатели са в Киев и се срещат и поддържат президента Зеленски, нашият министър председател се разхожда измежду палатки. Това сподели водачът на ГЕРБ по време на срещата с украинския дипломат у нас.

„ Ние, като партия, сме задоволително мощни в Народното събрание да им предложим поддръжка по всички тематики, свързани с войната в Украйна, с цел да не могат да изясняват, че нямат болшинство. Европейският съюз е нашето семейство. А има още по-голямо семейство - международната демократична общност, която безусловно осъжда тази война. Искам да знаете, че 59 депутата в Народното събрание ще гласоподават " За " - в поддръжка на ограниченията против войната. Ние не можем да гледаме бягащи дами, убити деца, разрушени здания - за каквито и да е искания. Няма нищо по-голямо от човешкия живот ", съобщи още водачът на ГЕРБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР