Посланикът на Съединените щати в Русия подаде оставка, съобщава NBC.

...
Посланикът на Съединените щати в Русия подаде оставка, съобщава NBC.
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Русия подаде оставка

Посланикът на Съединените щати в Русия подаде оставка, оповестява NBC.
Джон Хънтсман уведомил президента Доналд Тръмп, че напуща. В писмото си показва, че след 2 години в Русия желае " да се върне вкъщи и да възобнови връзката с увеличаващото се семейство. "
Американските медии спекулират, че Хънтсман желае да се кандидатира за губернатор на родния си щат Юта.
Докато той беше дипломат, двустранните връзки сред Съединени американски щати и Русия бяха неприятни.
Москва изгони от 60 американски дипломати в отговор на изгонването на техни представители от редица страни на Запад по време на абсурда с отравянето на Сергей Скрипал. Беше затворено и американското консулство в Санкт Петербург.
Още преди да замине за Москва Джон Хънтсман беше прочут с твърдите си позиции против Русия. Той беше измежду тези, които настояват, че Кремъл би трябвало да бъде осъден за намесата в американските президентски избори през 2016 година, които качиха Тръмп на власт.
В писмото, изпратено до Тръмп се споделя, че президента би трябвало да се изправя уверено против Кремъл, когато това се наложи.
" В бъдеще ние би трябвало да продължаваме да държим сметка на Русия, когато тяхното държание заплашва нас или съдружниците ни ", написа посланикът, който би трябвало да напусне поста на 3 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР