Посланикът на Руската федерация у нас с първи коментар след

...
Посланикът на Руската федерация у нас с първи коментар след
Коментари Харесай

Митрофанова бясна за решението на НС: България прекали, беше достатъчно забавно за гледане

Посланикът на Руската федерация у нас с първи коментар след решението на депутатите да не участва на формалното разкриване на Народното събрание. В изявление за организация ТАСС, Митрофанова пожела триумф на народните представители, само че съобщи, че контактите сред София и Москва на процедура са блокирани. 
Според посланика всяка европейска страна сама дефинира в каква степен да изолира съветските дипломати, само че по нейните думи, България е прекалила. 

" България преизпълни проекта и провежда водевилна полемика на тематика " Да каним или да не каним Митрофанова в Народно заседание ". Беше задоволително занимателно за гледане ", сподели Митрофанова. Тя счита, че дейностите на българските политици са били с съответна цел.  " Целта беше да се отвлече вниманието от комплицираната, бих споделила сериозна, политическа и социално-икономическа обстановка в България. Защото нямаше никакви диспути по главните тематики на обществото, не разбрахме и дали партиите в Народното събрание имат допирни точки и ще съумеят ли да създадат държавно управление. Всичко това се случва под килима ", добави Митрофанова. 

И макар, че България отзова задачата си от Москва, Русия не направи същото. А откакто София експулсира близо 70 съветски дипломати, Митрофанова разяснява, че на този стадий връзките сред двете страни са замразени.

" Двустранните връзки са блокирани, не чакам развиване до края на годината. Те са замразени във всички европейски страни, уповавам се да не ги погребем ", сподели посланикът на Русия, съобщи.

Все отново Елеонора Митрофанова вижда лек оптимизъм в обстановката.  " В икономическо отношение нещата са малко по-оптимистични, тъй като Русия остава вторият по мащаб и значение стопански сътрудник на България. Това, несъмнено, е обвързвано с новите по-високи цени на петрола и природния газ, и не знам по какъв начин ще се развие след налагането на следващия пакет наказания от Европейски Съюз ", добави съветският посланик.  Митрофанова пожела триумф на новото Народно заседание... във всички посоки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР