Посланикът на Палестина Адхам Зайналдин каза пред bTV, че повече

...
Посланикът на Палестина Адхам Зайналдин каза пред bTV, че повече
Коментари Харесай

Посланикът на Палестина специално пред bTV: Прекъсването на тока, водата, храната – това са военни престъпления

Посланикът на Палестина Адхам Зайналдин сподели пред bTV, че повече от 250 000 палестинци са принудени да изоставен домовете си, само че в това време нямат опция да избягат поради цялостната обсада от Израел на линията Газа.

Посланик Зайналдин от дни няма контакт с майка си, братята и сестрите си, които живеят в линията Газа.

„ Израел приканва цивилните да изоставен и в същото време бомбардира цялата линия Газа. Израел бомбардира даже граничния пункт с Египет “, уточни той.

Снимка: bTV

„ Газа е под обсада в последните 16 години. Прекъсването на тока, водата, храната - всичко това се вписва в графата военни закононарушения по отношение на гражданското население в условия на война. Онези, които още не са починали от бомбардировките, няма по какъв начин да оцелеят без вода и храна. Децата нямат мляко. За болните няма медикаменти. Прекратяването на окупацията ще постави завършек на аргументите за съществуването на организации като „ Хамас “. Нетаняху ще ликвидира „ Хамас “, откакто ликвидира палестинците - това е безконтролно “, безапелационен е Зайналдин.

Снимка: bTV

„ Ако се изостри езикът на омразата, ще зародят още по-крайни, още по-екстремистки организации от „ Хамас “ - освен в Палестина, само че и на арабско и на ислямско ниво. Ние публично и намерено сме срещу убиването на мирни хора, където и да било, само че няма съображение и е неприемливо окупаторът да бъде приравняван с окупирания “, сподели още той.

Организацията за избавление на Палестина открива свое бюро в София през 1974 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР