Посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова разказа как се

...
Посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова разказа как се
Коментари Харесай

Посланик Бъчварова пред БНТ за Израел: Драматична картина, дори за хората, които са свикнали

Посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова описа по какъв начин се развива обстановката в Израел в ефира на " Светът и ние ".

" Беше стресиращо прекарване през вчерашния ден, само че в последна сметка предстоящо, тъй като в една поредност от нагнетяване на напрежение на разнообразни места в Израел се очакваше да има такова ескалиране ", сподели Бъчварова.

Сега всички старания се поставят да се деескалира напрежението, с цел да се подхващат следващи единствено политически стъпки за усмиряване на обстановката. Доста светлини имаше и в случай че човек гледа без тон може да си намерения, че се чества Нова година, само че сирените, звуците, тътените от разрушените ракети сътвориха огромно напрежение, дружно с появилите се на обособени места пожари. Драматична картина, даже и за хората които са привикнали на по-големи напрежения в този район, добави тя.

Посланик Бъчварова разяснява и по какъв начин се стигнало съгласно нея до тази ескалация на напрежението в Газа.

" Връщайки се обратно, виждаме една поредност от събития, всяко едно от тях единствено по себе си не толкоз значимо, само че самото струпване от едни улични митинги, които започнаха в Йерусалим, по-късно провокацията към полицията на храмовия рид, което наложи невиждано влизане на израелските сили за сигурност в това свято за арабите място, включването от Газа като знак на поддръжка посредством поредност от предизвикани по-малки пожари, изпращане на балони с взривни вешества, до през вчерашния ден, когато имаше извънредно солиден обстрел ", разяснява Румяна Бъчварова.

Посланик Бъчварова, прикани да се съблюдават всички ограничения за сигурност, всеки един гражданин в региона да стои покрай сигурните пространства или скривалищата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР